Antena Meniu Search
x

Scandal cu fiicele lui Radu Beligan. Una dintre ele a scos la licitaţie obiecte ale marelui actor, fără acordol celorlalte două

Este ceartă pe avere între moştenitorii lui Radu Beligan.

Vezi și

Este ceartă pe avere între moştenitorii lui Radu Beligan. Obiecte care i-au aparţinut maestrului, printre care fotografii, manuscrise şi tablouri, sunt scoase la licitaţie în această seară de una dintre fiice, Raluca. Din Australia, sora ei, Anamaria Beligan, cere boicotarea licitaţiei, pe motiv că bunurile încă nu au fost partajate. În plus, susţine că locul lor este într-un muzeu.

Biroul pe care Radu Beligan a scris şi tradus piese de teatru memorabile se numară printre obiectele scoase la licitaţie de Raluca, una dintre fiicele maestrului. Gestul ei i-a scandalizat însă pe ceilalţi moştenitori, pe motiv că averea nu a fost împărţită legal.

Cea mai înverşunată este Anamaria, fiica cea mare, care locuieşte în Australia de 30 de ani. Ea spune că nimeni nu i-a cerut acordul pentru licitaţie: "Ceea ce se întîmplă este o aberaţie și o fraudă. Rog publicul să boicoteze această licitație. Nu mergeți. Nu cumpărați."

Şi Lamia, cealaltă fiică a lui Radu Beligan, contestă vânzarea: "Aflu uluită ca "familia Beligan" a scos la licitaţie bunurile tatălui meu. Precizez că este absolut fals, că nu am nicio legătură cu această licitaţie şi că s-a folosit în mod abuziv numele meu."

Pe acelaşi subiect

Anamaria susţine că a încercat să-şi convingă sora să retragă obiectele de la licitaţie, însă aceasta şi-ar fi închis telefonul. Disperată, i-a scris chiar şi ministrului culturii. 

Licitaţia are loc exlusiv online în această seară. În total, sunt 150 de obiecte: manuscrise ale unor piese de teatru, fotografii, tablouri. Numai pentru o pictură preţul porneşte de la 5000 de euro. 

Artin Sarchizian, avocat: "Cei care cumpără bunuri fără ca la licitaţie să participe toţi moştenitorii cumpără pe riscul lor şi pot ajunge în situaţia în care practic respectivele acte devânzare să fie anulate." 

Radu Beligan a murit în iulie 2016, la vârsta de 97 de ani. Drepturi la moştenire au Monda Radu, femeia care l-a îngrijit până în ultima clipă şi cei patru copii. Anamaria este fiica din cea de-a doua căsătorie, cu Dana Crivăţ.  Lamia, Raluca şi Alexandru sunt copiii din cel de-al treilea mariaj, cu Marica Pop. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Scandal cu fiicele lui Radu Beligan. Una dintre ele a scos la licitaţie obiecte ale marelui actor, fără acordol celorlalte două