Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fost star din fotbal, pe "lista teroriştilor". Este suspectat că ar fi dat bani unei organizaţii teroriste

Un tribunal din Cairo l-a înscris pe fostul star al fotbalului egiptean Mohamed Aboutrika pe o listă cu organizaţii şi persoane considerate drept 'teroriste' de către autorităţi.

de Redactia Observator

la 18.01.2017 , 11:03

Un tribunal din Cairo l-a înscris pe fostul star al fotbalului egiptean Mohamed Aboutrika pe o listă cu organizaţii şi persoane considerate drept 'teroriste' de către autorităţi.

Mohamed Aboutrika, fotbalist care a strălucit în selecţionata naţională, a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti africani ai epocii sale. Fost jucător vedetă al clubului Al-Ahly din Cairo, el s-a retras din activitate în 2013.

Aboutrika este suspectat de guvernul egiptean că i-ar fi finanţat pe Fraţii musulmani, organizaţie catalogată drept 'teroristă' începând cu finele anului 2013.

Articolul continuă după reclamă

Conform unei legi antiteroriste, adoptată în 2015 de guvernul preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi, persoanele calificate drept 'teroriste' sunt lovite de interdicţia de a părăsi teritoriul, paşapoartele le sunt retrase, iar activele lor sunt îngheţate.

În cursul campaniei prezidenţiale din 2012, Mohamed Aboutrika şi-a exprimat în mod public sprijinul faţă de Mohamed Morsi, un candidat provenind din rândul Fraţilor musulmani, destituit un an mai târziu de armată.

Avocatul fotbalistului, Mohamed Osman, a estimat că decizia tribunalului a fost 'contrară legii' pentru că fostul jucător 'nu face obiectul niciunei condamnări şi niciun cap de acuzare nu i-a fost adus în mod oficial'.

'Vom face apel împotriva acestei decizii la Curtea de casaţie', a asigurat avocatul. 'Dacă va fi înscris pe listă, va avea consecinţe legale, în special interdicţia de a călători', a adăugat Osman.

În mai 2015, o comisie a Ministerului egiptean al Justiţiei, însărcinată cu confiscarea bunurilor aparţinând Fraţilor musulmani, le-a îngheţat pe cele ale lui Aboutrika.

Într-un interviu acordat unui cotidian guvernamental, publicat la câteva zile după această măsură, Aboutrika a negat că societatea sa sau partenerii săi i-ar fi finanţat pe confraţii islamişti.

Această îngheţare a bunurilor este în continuare în vigoare, în ciuda a două decizii judiciare care cereau ridicarea acesteia, conform avocatului fostului jucător.

Organizaţia Fraţii musulmani a dezminţit că ar fi recurs la violenţă în timp ce partizanii săi sunt ţinta unei represiuni continue de la destituirea lui Mohamed Morsi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Fost star din fotbal, pe "lista teroriştilor". Este suspectat că ar fi dat bani unei organizaţii teroriste