Antena Meniu Search
x

Video Fosta directoare Facebook care a denunţat practicile companiei, audiată în Senatul american. Reacţia lui Mark Zuckerberg

Val de acuzaţii la adresa companiei Facebook. După ce aplicaţiile deţinute de gigant au fost blocate timp de şase ore, Mark Zuckerberg a fost acuzat marţi în Senatul american că ignoră pericolele de dragul profitului. O fosta directoare a companiei susţine că Facebook ştie ce măsuri trebuie luate în materie de securitate, dar nu acţionează pentru că ar scădea încasările. 

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 15:46

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt concluziile la care a ajuns fostul manager la Facebook, Frances Haugen, după ce a condus o echipă de integritate a companiei. Grupul era menit să analizeze modul în care platforma ar putea răspândi ştiri false politice sau să promoveze violenţa. Echipa a fost dizolvată chiar după alegerile din 2020. Un factor care ar fi contribuit la Asediul de la Capitoliu din 6 ianuarie.

Frances Haugen, fost manager Facebook: Conducerea companiei ştie ce are de făcut pentru a face Facebook şi Instagram sigure, dar nu vrea să facă schimbările necesare pentru că au pus profiturile astronomice pe primul loc înaintea oamenilor. 

Posibilitate ca o schimbare să apară pe plan intern este foarte redusă, întrucât Mark Zuckerberg deţine 55% din companie. 

Pe acelaşi subiect

Frances Haugen, fost manager Facebook: Nu există nimeni care să îl poată trage la răspundă pe Mark, doar el însuşi.

Haugen este determinată să forţeze o schimbare cu ajutorul Congresului american. 

Marsha Blackburn, senatoare republicană: Este vorba de cercetări interne de la Facebook. Aşa că ştiau ce făceau, ştiau ce nereguli există şi ştiau că sunt vinovaţi. 

Cum a reacţionat Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a negat acuzaţiile printr-un mesaj în mediul online. 

"Ne pasă cu adevărat de problemele legate de securitate, bunăstare şi sănătate mentale. 

Dacă voiam să ignorăm cercetarea, de ce am fi creat un program de cercetare fără precedent în domeniu pentru a înţelege aceste lucruri în primul rând", a scris Mark Zuckerberg.

Audierile ar putea deveni punctul de plecare care va aduce la noi reglementări guvernamentale mult mai stricte pentru Facebook şi alţi giganţi IT, precum Apple sau Google.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Fosta directoare Facebook care a denunţat practicile companiei, audiată în Senatul american. Reacţia lui Mark Zuckerberg