Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Fostele stewardese de la Alitalia s-au dezbrăcat în centrul capitalei italiene în semn de protest

Zeci de foste stewardese ale companiei aeriene italiene Alitalia s-au dezbrăcat în semn de protest faţă de reducerea numărului locurilor de muncă şi a reducerii de salarii.

De Redactia Observator la 22.10.2021, 10:34
Vezi și

Alitalia a fost preluată de noua companie aeriană, ITA, care a preluat mai puțin de 3.000 din cei peste 10.000 de angajați, reducându-le în aclaşi timp salariile, scrie Sky News.

Aproximativ 50 de însoțitoare de zbor au stat în rând într-un pătrat format deasupra dealului Capitolin al Romei, unde şi-az dat jos, pe rând gențile de umăr ale companiei hainele şi pantofii cu toc. Au rămas desculțe, purtând doar un slip, în tăcere pentru câteva minute. Apoi și-au adunat cu grijă hainele și pantofii și împreună au strigat: „Suntem Alitalia!”.

Alitalia, care a fost la un moment dat un simbol al stilului italian dar a cărei strălucire a fost distrusă de managementul defectuos, a efectuat joi ultimul său zbor, la 75 de ani de la înfiinţare, înainte ca activitatea sa să fie preluată de succesoarea sa mai mică Italia Trasporto Aereo (ITA).

Alitalia, preferată în mod tradiţional de papi, de vedete şi de elita politică italiană, a fost condusă de administratori numiţi de stat din 2017, pentru a evita să fie lichidată.

Pe acelaşi subiect

Ultimul zbor Alitalia

Un zbor de seară din capitala Sardiniei, Cagliari, a aterizat la Roma la ora 21:00 GMT, marcând finalul operatorului aerian fondat în 1946, după o serie de restructurări şi schimbări de proprietari. Compania a fost profitabilă un singur an în acest secol, iar guvernul a salvat-o în nenumărate rânduri, cheltuind peste 8 miliarde de euro în numai trei ani.

Noua companie ITA, în care guvernul va investi 1,35 miliarde de euro pe parcursul a trei ani, va începe activitatea cu 52 de avioane şi 2.800 de angajaţi, comparativ cu circa 110 avioane şi o forţă de muncă de 10.000 de angajaţi în cazul Alitalia.

Potrivit acordului negociat cu Comisia Europeană, noul operator trebuie să fie profitabil până la sfârşitul actualului plan de afaceri 2021-2025.Noul operator negociază să cumpere brandul Alitalia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fostele stewardese de la Alitalia s-au dezbrăcat în centrul capitalei italiene în semn de protest