Antena Meniu Search
x

Proteste în Italia, după ce certificatul Covid a devenit obligatoriu. Românii aflați printre manifestanți spun că preferă să plece din ţara de adopţie, decât să se vaccineze

Continuă protestele de stradă, în Italia, după ce a intrat în vigoare legea care obligă toţi angajaţii să aibă certificat verde pentru a lucra. La Milano au fost cele mai mari manifestaţii de până acum. Iar în mulţime au putut fi văzute multe drapele ale ţării noastre. Protestatarii români care s-au alăturat celor italieni spun că preferă să părăsească ţara de adopţie, decât să se vaccineze. 

de Redactia Observator

la 17.10.2021, 10:58

Vezi și

15.000 de persoane au ieşit în stradă, la Milano, pentru a cere renunţarea la certificatul verde. Au fost mai multe ciocniri cu forţele de ordine în faţa prefecturii, unde manifestanţii au încercat să spargă cordonul scutierilor. După lăsarea serii, manifestanţii rămaşi într-un număr mai mic s-au adunat în faţa domului din Milano. 

Marius Pancu, corespondent Observator: Sunt aici peste 5.000 - 6.000 de persoane, surpriza a fost, însă, ca între protestatari să văd foarte, foarte multe drapele româneşti. 

Protestatar român: De cinci - șase ani lucrez ca şofer, eu, alţii sunt aici, suntem 12 persoane care lucrăm de la aceeaşi firmă. Am lăsat cheile la patron pentru că ne-am impus că nu vrem să îndurăm un green-pass. Şi am lăsat cheile şi nu ne-am prezentat. 

Votată cu o majoritate covârşitoare în parlamentul italian, legea certificatului verde a început să se aplice din acest weekend. 

Pe acelaşi subiect

Marius Pancu, corespondent Observator: Începând de vineri, în Italia, este obligatorie prezentarea certificatului verde, la muncă, fie că oamenii lucrează în sectorul public, fie că lucrează în cel privat. 

Nu doar în Milano au fost proteste. Portul Trieste a fost blocat de transportatori, care cer să fie scutiţi de prezentarea certificatului verde. Doar 40 la sută dintre angajaţii portului sunt vaccinaţi. Printre ei şi mulţi români. 

Un sondaj Ipsos realizat în această săptămână, însă, arată că două treimi dintre italieni SUNT de acord cu prezentarea certificatului verde, chiar şi la locul de muncă. De aseară, pentru cei vaccinaţi s-au deschis şi cluburile şi discotecile. 

Localnică: În sfârşit ne reluăm viaţa. În sfârşit. Noi avem certificat verde. Bravo vaccinaţilor, sperăm să se vaccineze toţi şi să revenim la normalitate. 

Localnică: Este prima seară după aproape doi ani în care putem să ne reluăm viaţa. E foarte bine. 

Peste 85 la sută dintre italienii de peste 12 ani au făcut cel puţin o doză de vaccin, arată cele mai recente date. 1,2 milioane de doze au fost administrate doar în ultima săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Proteste în Italia, după ce certificatul Covid a devenit obligatoriu. Românii aflați printre manifestanți spun că preferă să plece din ţara de adopţie, decât să se vaccineze