Antena Meniu Search
x

Fostul ministru de Externe al Chinei, demis din cauza unei aventuri amoroase. Surse: Ar avea un copil cu o amantă, în SUA

Fostul ministru de externe al Chinei, Qin Gang, care a fost înlocuit din funcție în luna iulie, a avut o aventură extraconjugală în timp ce era ambasador în SUA, a anunțat, marți, Wall Street Journal, care utilizează surse apropiate anchetei.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 12:51

Fostul ministru de Externe al Chinei, demis din cauza unei aventuri amoroase. Surse: Ar avea un copil cu o amantă, în SUA
Fostul ministru de Externe al Chinei, demis din cauza unei aventuri amoroase. Surse: Ar avea un copil cu o amantă, în SUA - Profimedia Images

Informațiile preluate de Reuters arată că fostul ministru a cooperat cu anchetatorii, care încearcă să afle dacă aventura lui Qin a compromis securitatea Chinei. Două surse folosite de jurnaliștii americani susțin că în urma relației a rezultat nașterea unui copil în SUA.

În cadrul unei conferințe, marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Mao Ning, a fost întrebat despre articol și a declarat: „Cu privire la numirea și revocarea ministrului chinez de externe, partea chineză a mai făcut publice informații și nu sunt la curent cu cele pe care le-aţi menţionat".

Qin a fost înlocuit de diplomatul veteran Wang Yi în iulie ca ministru de externe, după o absenţă misterioasă de o lună de la îndatoriri, la abia jumătate de an în post. El a fost cel mai înalt reprezentant al Chinei la Washington din iulie 2021 până în ianuarie în acest an.

Numit în funcţie la sfârşitul lunii decembrie 2022, Qin Gang nu mai apăruse în public de peste o lună şi a fost eliberat oficial din post în iulie de către parlament după doar ceva mai mult de 200 de zile de mandat, aminteşte France Presse.

Decizia a survenit la capătul mai multor săptămâni de incertitudini şi zvonuri privind soarta acestui fost ambasador al Chinei în SUA (2021-2022), în vârstă de 57 de ani, şi despre care se cunoştea că este un apropiat al preşedintelui Xi Jinping.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Fostul ministru de Externe al Chinei, demis din cauza unei aventuri amoroase. Surse: Ar avea un copil cu o amantă, în SUA