Antena Meniu Search
x

Franța și Germania au comemorat 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

Preşedinţii Franţei şi Germaniei au comemorat, împreună, 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, în care cele două ţări au purtat bătălii sângeroase.

Vezi și

 Preşedinţii Franţei şi Germaniei au comemorat, împreună, 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, în care cele două ţări au purtat bătălii sângeroase.

Preşedinţii Hollande şi Gauck s-au întâlnit în Alsacia, pe locul unora din cele mai sângeroase bătălii din Primul Război Mondial. Peste 30.000 de soldaţi francezi şi germani au pierit în luptele de atunci, încheiate cu victorii sau retrageri de proporţii neînsemnate.

Un deal din zonă a fost, pe rând, cucerit şi cedat DE OPT ORI de cele două armate. Cei doi preşedinţi au pus, simbolic, piatra de temelie a unui muzeu care va păstra amintirea miilor de vieţi pierdute fără rost.

Astăzi, când Franţa şi Germania sunt nu doar prietene ci chiar unite, duşmănia care le-a opus timp de secole pare absurdă. François Hollande crede că reconcilierea dintre cele două ţări poate fi un exemplu pentru Orientul Mijlociu şi alte puncte fierbinţi ale lumii de astăzi.

Întâlnirea a avut loc în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de când Germania a declarat război Franţei. Astăzi, 17 şefi de stat şi de guvern, între care şi preşedintele României, participă la comemorarea unui secol de la invadarea Belgiei de către imperiul german.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Franța și Germania au comemorat 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial