Antena Meniu Search
x

Francezii își refac stocurile de arme antitanc din Suedia. De ce a fost ales Saab în locul producătorilor locali

 Grupul suedez de apărare şi aeronautică Saab a anunţat joi că a primit o comandă din partea armatei franceze pentru arme antitanc în valoare de 24 milioane de euro, informează AFP. Comanda Direcţiei generale a armamentului (DGA) din cadrul armatei franceze a fost făcută la mijlocul lunii decembrie şi urmează să fie livrată în cursul acestui an, a precizat Saab într-un comunicat, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 13:55

Francezii își refac stocurile de arme antitanc - Profimedia

AT4, armă portabilă uşoară de unică folosinţă şi ieftină, este unul din cele mai vândute produse ale Saab către numeroase armate occidentale şi una dintre armele antitanc cele mai răspândite. Ea poate fi utilizată "împotriva tancurilor şi a vehiculelor de luptă grele", dar şi contra "unor clădiri şi fortificaţii sau pentru protejarea unor instalaţii", afirmă Saab.

Armele antitanc sunt utilizate masiv de la începutul războiului din Ucraina, mai ales rachetele portabile NLAW, fabricate tot de Saab, şi Javelin, de producţie americană. AT4, care au făcut parte din donaţiile Suediei către Ucraina, echipează deja armata franceză, sub numele de Roquette NG.

Franţa, prin producătorul său MMDA, fabrică la rândul său rachete antitanc portabile, MMP (redenumite Akeron), un model foarte scump însă. Solicitată de AFP cu privire la numărul de arme AT4 comandate şi destinaţia lor, DGA nu a răspuns deocamdată, menţionează agenţia franceză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Francezii își refac stocurile de arme antitanc din Suedia. De ce a fost ales Saab în locul producătorilor locali