Antena Meniu Search
x

Coronavirus: Franța își închide granițele și cere cetățenilor să stea în case

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat, în cursul serii de luni, noi măsuri pentru a combate pandemia de coronavirus, precizând că "în aceste momente suntem în plin război".

de Redactia Observator

la 16.03.2020, 22:25

Franța și-a anunțat închiderea granițelor pentru cel puțin 15 zile
Președintele Franței a anunțat noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului - Facebook Emmanuel Macron
  • Franța închide punctele de frontieră pentru combaterea coronavirusului
  • Macron promite măsuri de suport economic pentru firmele aflate în dificultate

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat, în cursul serii de luni, noi măsuri pentru a combate pandemia de coronavirus, precizând că "în aceste momente suntem în plin război".

Printre altele, președintele Franței a precizat că "sunt interzise toate reuniunile de familie și evenimentele sociale de orice fel și natură".

Cum mulți anticipau, Macron a anunțat și închiderea punctelor de frontieră începând de marți, de la amiază.

Macron recunoaște că sunt măsuri drastice, însă președintele Franței susține că este nevoie de asemenea măsuri pentru a trece cu bine peste o situație dificilă.

Pe de altă parte, Macron a precizat că vor fi luate măsuri de suport economic pentru companiile obligate, în această perioadă, să-și reducă sau suspende activitatea.

Conform Le Figaro, a fost al doilea mesaj adresat de Macron națiunii într-un interval de numai patru zile, președintele Franței anunțând că nu își dorește ca țara sa să ajungă la nivelul de îmbolnăviri și decese înregistrate în Italia.

Noi măsuri de siguranță vor fi în vigoare pentru cel puțin 15 zile, perioadă despre care Macron spune că "de marți, la prânz, deplasările noastre vor fi drastic reduse. Nu mai facem vizite și nu ne mai permite să ne deplasăm pe străzi pentru a ne întâlni cu rudele sau prietenii. Rămân valabile doar deplasările urgente, pentru cumpărături sau tratamente medicale, dar și acestea vor fi făcute în anumite condiții".

Macron a luat decizia de a amâna turul al doilea al alegerilor locale care ar fi trebuit să aibă loc pe 15 martie. Alegerile ar putea avea loc la 21 iunie, dacă înlăturarea pericolului se face într-un timp cât mai rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Coronavirus: Franța își închide granițele și cere cetățenilor să stea în case