Antena Meniu Search
x

Angajatii fumatori ii costa pe angajatori 6.000 de dolari anual

La noi, totul este posibil, dar in Statele Unite, cercetatorii au calculat ca un fumator il costa pe patron aproape 6.000 de dolari annual. Asa ca sefii au inceput sa ia masuri.

Vezi și

“Angajatii sunt incurajati sa renununte la fumat. Exista companii care angajeaza o persoana fumatoare si ii fac un plan de actiune sa se lase in sase luni de obiceiul nociv. Este finantat de companie acest program”, explica Raluca Elgyar, consultat resurse umane.

Patronii americani stiu ca banii cheltuiti pe angajatul care a renuntat la fumat sunt bine investiti. Exista cazuri cand firma incaseaza chiar si 10.000 de dolari pe an, dupa ce angajatul a renuntat la pauza de tigara. In schimb, Romania poate fi considerata Raiul angajatilor fumatori.

“In Romania, este considerata discriminare intr-o forma sau alta tratamentul preferential acordat fumatorilor. In formularul de angajare nu avem voie sa punem intrebari legate de fumat”, mai spune Raluca Elgyar.

Romanii au pareri impartite in functie de ce parte a tigarii se afla.

La firmele private exista, totusi, indicatori care arata cat de performant este angajatul, fumator sau nu. In schimb, la stat, cine numara pauzele lungi si dese? Ca de succese nu e cazul sa discutam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Angajatii fumatori ii costa pe angajatori 6.000 de dolari anual