Antena Meniu Search
x

Video Furia naturii s-a dezlănţuit în Europa. În Germania, grindina uriaşă a distrus un oraş, iar în Italia a nins în mijlocul verii

Vremea extremă strică vacanţele finalului de sezon din Europa. Furtunile au făcut prăpăd în Spania şi Italia, unde au smuls acoperişurile şi au inundat oraşele. În Germania, grindina a avariat 80% dintre clădirile unui oraş, în care a fost declarată stare de urgenţă. Între timp, incendiile continuă să pârjolească mii de hectare de vegetaţie în Grecia şi Sicilia. 

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 08:38

Vezi și

În Mallorca, rafalele de vânt au depăşit 100 de kilometri pe oră. Scaunele şi acoperişurile au devenit adevărate proiectile. Pe mare, din cauza vizibilităţii scăzute, 2 vase s-au ciocnit. Zeci de oameni aflaţi la bordul vasului de croazieră au avut nevoie de îngrijiri medicale. Iar pasagerii unei curse interne au avut parte de o aterizare de groază.

Furtunile au lovit mare parte a Europei

În Germania, a fost declarată stare de urgenţă într-un oraş din Bavaria. Străzile au fost acoperite de grindină, iar bucăţile de gheaţă au avut până la zece centimetri. Patru din cinci clădiri au rămas fără acoperiş, iar sute de maşini au fost avariate.

Ploile au făcut prăpăd şi în Slovenia. Nordul ţării se află sub cod roşu, iar riscul unor alunecări de teren este ridicat. Inclusiv Minsterul român al Afacerilor Externe a emis o atenţioanare de călătorie.  

Pe acelaşi subiect

Alunecări masive de teren la graniţa dintre Italia şi Franţa

Circulaţia trenurilor între cele două ţări a fost suspendată până joi, după ce pământul care a luat-o la vale a blocat mai multe căi ferate. Iar 70 de oameni au fost evacuaţi preventiv din două hoteluri ameninţate de căderea pietrelor din munţi. De altfel, în Italia, la cota două mii, multe localităţi s-au confruntat cu ninsori abundente. Mai la sud, în Genova, inundaţiile au făcut prăpăd.

Regiunea Toscana e sub cod portocaliu de vreme extremă. Iar în timpul acesta, în sud, au revenit incendiile. În Sicilia, o întreagă pădure a ars. Flăcările au distrus cel puţin o casă şi au provocat închiderea aeroportului Trapani. 40 de turişti au fost evacuaţi pe mare de Garda de Coastă după ce au fost izolaţi de flăcări pe plajă. 

Grecia, a 11-a zi de luptă cu flăcările

Pentru a unsprezecea zi la rând, grecii se luptă cu incendiile. Focul continuă să ardă necontrolat în nord-estul ţării. Sute de pompieri eleni sunt ajutaţi de salvatori veniţi din România, Croaţia, Serbia şi Albania. 

Florida se pregăteşte în schimb de un uraganul Idalia. A fost declarată stare de urgenţă în 46 de comitate, iar oamenii se pregătesc cum pot. Unii fug din calea furiei naturii în timp ce alţii umplu saci cu nisip pentru a se apăra de posibilele inundaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Furia naturii s-a dezlănţuit în Europa. În Germania, grindina uriaşă a distrus un oraş, iar în Italia a nins în mijlocul verii