Antena Meniu Search
x

Furie în Italia după ultima copertă "The Economist": cum au fost ironizaţi italienii folosind "cele mai vechi dintre stereotipuri"

Ambasadorul Italiei în Regatul Unit, Inigo Lambertini, a acuzat joi revista The Economist pentru folosirea "celor mai vechi dintre stereotipuri" pe ultima sa copertă, relatează vineri DPA, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 10:44

Furie în Italia după ultima copertă "The Economist": cum au fost ironizaţi italienii folosind "cele mai vechi dintre stereotipuri"
- The Economist

Pe copertă este prezentată Liz Truss, prim-ministrul britanic în prezent demisionar, îmbrăcată în centurion roman şi ţinând în mână un scut în formă de pizza şi o suliţă ca o furculiţă cu spaghete sub titlul "Bine aţi venit în Britalia". Ambasadorul Inigo Lambertini a criticat coperta pentru că este, "din păcate, inspirată de cele mai vechi dintre stereotipuri", într-o scrisoare adresată publicaţiei britanice pe care a postat-o pe Twitter.

"Deşi spaghetele şi pizza sunt cele mai căutate alimente din lume, în calitate de al doilea mare producător din Europa, pentru următoarea copertă vă sugerăm să alegeţi în schimb ceva din sectoarele noastre aerospaţiale, biotehnologice, auto sau farmaceutice", a sugerat Lambertini. În articol, săptămânalul foloseşte Italia ca termen negativ de comparaţie între guvernul britanic şi criza acestuia. Truss şi-a dat demisia joi, după numai 44 de zile ca şefă a executivului, devenind premierul britanic cu cel mai scurt mandat din istorie.

"Instabilitatea politică care obişnuia să marcheze Italia a infectat total Marea Britanie", se arată în articolul The Economist, care face referire la "creşterea (economică) scăzută şi subordonarea pieţelor de obligaţiuni" ca domenii de comparaţie pentru cele două ţări. Revista britanică remarcă totodată că respectiva "comparaţie dintre cele două ţări este inexactă", subliniind performanţa mai slabă a Italiei legată de rata de creştere a productivităţii şi datoria mai mică a Marii Britanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Furie în Italia după ultima copertă "The Economist": cum au fost ironizaţi italienii folosind "cele mai vechi dintre stereotipuri"