Antena Meniu Search
x

Furie la Moscova. Marea Britanie a cerut permisiunea ca un avion spion să survoleze Rusia: ”Este o provocare. Să-și asume toate consecințele”

Ministerul rus al Apărării a avertizat Marea Britanie în legătură cu un avion spion trimis deasupra teritoriului rus, relatează The GuardianRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 175 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 13:42

Furie la Moscova. Marea Britanie a cerut permisiunea ca un avion spion să survoleze Rusia: ”Este o provocare”
Avion spion american, urmarit de rusi în 2019 - Profimedia

Rusia a declarat marți că Marea Britanie a trimis Moscovei o notificare prin care o informa despre un zbor planificat al unui avion de recunoaștere RC-135 pe o rută care trece parțial deasupra teritoriului rus. "Considerăm că este o provocare deliberată”, a reacționat ministerul rus, adăugând că forțelor aeriene ruse li s-a dat "sarcina de a preveni încălcarea granițelor ruse”.

”Toate consecințele posibile ale acestei provocări deliberate vor reveni în întregime părții britanice”, au amenințat rușii. Nu a fost precizat când și unde a fost planificat zborul britanic.

Luni, ministerul rus a declarat că un avion de luptă rus a fost trimis pentru a intercepta un avion de recunoaștere britanic RC-135 care a tracut granița rusă în apropiere de Capul Svyatoi Nos, între Marea Barents și Marea Albă. Avionul de vânătoare MiG-31 l-a forțat pe intrus să iasă din spațiul aerian rus, a spus ministerul.

Varianta Londrei: Manevră periculoasă efectuată de un MiG-31 rusesc

”Un avion rusesc MiG-31 a efectuat o manevră periculoasă în apropierea unei aeronave RAF RC-135W Rivet Joint în timp ce aceasta efectua o operațiune de rutină în spațiul aerian internațional deasupra Mării Norvegiei și Mării Barents, luni, 15 august. Aeronava Regatul Unit a comunicat cu turnul de control civil al traficului aerian rus, iar echipajul său a operat într-o manieră sigură și profesionistă”, este variantă anunțată de un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Regatul Unit

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Furie la Moscova. Marea Britanie a cerut permisiunea ca un avion spion să survoleze Rusia: ”Este o provocare. Să-și asume toate consecințele”