Antena Meniu Search
x

Foto Furnizarea căldurii în Kiev a fost restabilită complet. Temperaturile din regiune vor scădea până la -6 grade Celsius

Furnizarea încălzirii în Kiev a fost restabilită complet, după ultimul bombardament rusesc care a vizat infrastructura de apă şi energie, a declarat duminică primarul capitalei Vitali Klitshcko, transmite Reuters, citat de news.ro. Temperaturile din Kiev şi din multe locuri din Ucraina au fost sub pragul îngheţului duminică dimineaţă, prognozele aşteaptând ca acestea să scadă la minus 6 grade Celsius (21,2 °F) în capitală până seara.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.12.2022, 11:40

- Profimedia Images

"Oraşul restabileşte toate serviciile după cel mai recent bombardament. În special, sistemul de alimentare cu căldură al capitalei a fost complet restaurat. Toate sursele de alimentare cu căldură funcţionează normal", a transmis Klitshcko prin aplicaţia de mesagerie Telegram.

Oficialii ucraineni au declarat că Rusia a tras peste 70 de rachete vineri, într-unul dintre cele mai grele atacuri ale sale de la invazia Kremlinului din 24 februarie, forţând întreruperi de urgenţă ale serviciilor de utilităţi la nivel naţional şi întrerupând accesul la căldură şi apă.

Temperaturile din Kiev au fost sub pragul îngheţului duminică dimineaţă

Temperaturile din Kiev şi din multe locuri din Ucraina au fost sub pragul îngheţului duminică dimineaţă, prognozele aşteaptând ca acestea să scadă la minus 6 grade Celsius (21,2 °F) în capitală până seara.

Kievul este de departe cel mai mare oraş din Ucraina, cu o populaţie estimată la aproximativ 3 milioane de locuitori, cu până la alte două milioane în regiunea Kiev.

Până sâmbătă târziu, o treime din oraş era fără curent electric. Serghei Kovalenko, directorul executiv al YASNO, care furnizează energie electrică pentru Kiev, a declarat sâmbătă seara că accesul la energie a crescut cu fiecare oră. El a adăugat însă că situaţia rămâne critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri externe » Furnizarea căldurii în Kiev a fost restabilită complet. Temperaturile din regiune vor scădea până la -6 grade Celsius