Antena Meniu Search
x

Furtuna "Amelie" a făcut prăpăd în Franţa, Italia şi Spania (Video)

Furtuna "Amelie" a semănat prăpăd în Franţa, Italia şi Spania. Pe Coasta de Azur, valurile au atins opt metri înălţime, iar vântul a avut forţa unui uragan. O femeie a murit îngropată în casă de o alunecare de teren, iar alţi trei oameni au fost răniţi. Pagubele materiale sunt uriaşe.

de Redactia Observator

la 04.11.2019, 22:31

Vezi și

Furtuna "Amelie" a semănat prăpăd în Franţa, Italia şi Spania. Pe Coasta de Azur, valurile au atins opt metri înălţime, iar vântul a avut forţa unui uragan. O femeie a murit îngropată în casă de o alunecare de teren, iar alţi trei oameni au fost răniţi. Pagubele materiale sunt uriaşe. 35 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

Pe Coasa de Azur, la Nisa, salvatorii au făcut noapte albă. Zeci de oameni au săpat cu mâinile goale într-un munte de nămol care a îngropat o casă. Din păcate, au ajuns prea târziu la bătrâna de 70 de ani care locuia acolo. 

Venită din Atlantic, furtuna Amelie a adus ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 160 de kilometri pe oră. 

Un şofer a fost aruncat cu tot cu maşină de pe şosea.  

Două mii de oameni au rămas captivi în gări sau în vagoane, după ce patru trenuri de mare viteză au fost blocate pe şine din cauza furtunii. 

Probleme au fost şi în Spania şi Italia. 

Într-un oraş din Liguria, inundaţiile au fost atât de puternice că primăria a făcut apel la oameni să nu iasă din case. Iar în San Remo, un spital s-a închis după ce apa a inundat clădirea. 

Vântul a distrus acoperişurile mai multor case şi a pus la pământ copaci. 

În Palma de Mallorca, o femeie a murit, iar fiica ei de 10 ani a fost rănită după ce au fost lovite de ramura unui palmier. 

Victima avea 37 de ani şi era din Brazilia. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini sau rupţi de la jumătate şi aruncaţi peste şosele, căi ferate şi linii de înaltă tensiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Furtuna "Amelie" a făcut prăpăd în Franţa, Italia şi Spania (Video)