Antena Meniu Search
x

Furtuna Elsa face ravagii în Europa de Vest. Cinci oameni au murit

Vremea rea face ravagii în Europa de vest. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în Peninsula Iberică în urma trecerii furtunii Elsa. Vântul puternic şi inundaţiile au avariat mai multe clădiri, iar mai multe drumuri au fost blocate de stâlpi şi arbori puşi la pământ.

de Redactia Observator

la 21.12.2019, 15:11

Vezi și

Vremea rea face ravagii în Europa de vest. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în Peninsula Iberică în urma trecerii furtunii Elsa. Vântul puternic şi inundaţiile au avariat mai multe clădiri, iar mai multe drumuri au fost blocate de stâlpi şi arbori puşi la pământ. În Marea Britanie, traficul feroviar, rutier şi aerian a fost grav afectat de nivelul ridicat de precipitaţii. Meterologii avertizează că furtunile vor continua pe parcursul weekend-ului.

Furtuna Elsa a ajuns pe coasta de Nord-Vest a Spaniei încă de joi. Precipitaţiile şi vântul s-au întensificat ieri, când rafalele au atins şi 160 de km/h. Trei oameni şi-au pierdut viaţa în regiune. Una dintre victime a fost ucisă după ce un zid al locuinţei sale s-a prăbuşit, o alta s-a înecat în urma inundaţiilor, în timp ce a treia a murit după o alunecare de teren.

Totodată, preţ de mai multe ore, legăturile maritime între Maroc şi Spania prin Strâmtoarea Gibraltar au fost întrerupte, din cauza condiţiilor meteo.

Furtuna a făcut victime şi în Portugalia. Aici, un bărbat a murit după ce casa sa s-a prăbuşit în totalitate, în timp ce un şofer a fost ucis de un copac care a căzut peste camionul pe care îl conducea.

Mai multe drumuri naţionale au fost blocate, iar în nordul şi centrul ţării a fost emis cod roşu de inundaţii şi vânt puternic.

De altfel, rafale de vânt au doborât inclusiv un brad de Crăciun metalic uriaş amplasat într-un târg din centrul oraşului Chaves.

În Franţa, vântul a depăşit 120 de km/h şi a reuşit să distrugă mai multe clădiri, printre care şi o benzinerie. Aproape 140.000 de oameni au fost lăsaţi fără alimentare cu energie electrică, iar 17 au fost evacuaţi dintr-un imobil al cărui acoperiş s-a prăbuşit.

Inundaţiile au creat mari probleme pentru trafic şi în Irlanda şi în sudul Regatul Unit. Transportul feroviar şi rutier au fost cele mai afectate, însă întârzieri au fost înregistrate şi pe mai multe aeroporturi, inclusiv Gatwick din Londra.

Meteorologii avertizează că în acest weekeend furtuna Fabien va lovi mai sudul Europei mai puternic decât Elsa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Furtuna Elsa face ravagii în Europa de Vest. Cinci oameni au murit