Antena Meniu Search
x

O furtună solară se îndreaptă către Pământ. Ar putea afecta telefoanele mobile şi sistemele GPS

O puternică furtună solară va lovi Pământul în următoarele 24 de ore. Este avertismentul dat astăzi de astronomii NASA.

Vezi și

O puternică furtună solară va lovi Pământul în următoarele 24 de ore. Este avertismentul dat astăzi de astronomii NASA, care avertizează că sateliţii de telecomunicaţii şi reţelele electrice ar putea fi grav afectate. Toată lumea se gândeşte la un incident similar petrecut în urmă cu 150 de ani când au căzut liniile de telegraf.

Explozia puternică din atmosfera Soarelui a avut loc săptămâna trecută. Însă abia mâine patriculele desprinse de pe suprafaţa vor lovi pământul. 

Dacă veţi avea probleme cu semnalul la telefonul mobil sau GPS-ul nu va mai recunoaşte drumul spre casă, atunci cauza va fi furtuna electromagnetică. În funcţie de intensitatea acesteia, pagubele ar putea fi colosale la nivel planetar, anunţă specialiştii.

Atmosfera planetei va bloca radiaţiile, iar organismul oamenilor nu va simţi nimic. În schimb, tot ce înseamnă aparatură electrică ar putea avea de suferit. Se vorbeşte chiar de o pană de curent majoră. Companiile aeriene au fost puse în gardă. Orice modificare în câmpul magnetic al Pământului ar putea da peste cap radarele.

Şi astronauţii de pe staţia internaţională ar putea fi afectaţi.

Exploziile electromagnetice lovesc periodic Pământul şi creează aurolele boreale, imagini care îţi taie răsuflarea. Cea mai puternică furtună solară a avut loc în 1859. Dacă un eveniment similar s-ar întâmpla şi acum, pagubele sunt estimate la 2 mii de miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O furtună solară se îndreaptă către Pământ. Ar putea afecta telefoanele mobile şi sistemele GPS