Antena Meniu Search
x

Gabriel avea 21 de ani și a murit înecat în Italia, sub ochii prietenilor. „Era un înger de copil!”

Silviu Gabriel Helciug este tânărul român care a murit înecat duminică, 31 mai, în apele râului Sesia din Piemonte.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 08:08

Gabriel avea 21 de ani și a murit înecat în Italia, sub ochii prietenilor
Gabriel avea 21 de ani și a murit înecat în Italia, sub ochii prietenilor - Facebook/ Silviu Gabriel Helciug
  • Gabriel, care era din Bacău, ar fi împlinit 22 de ani în septembrie.
  • Tânărul a murit înecat în apele râului Sesia, Italia, unde se afla împreună cu mai mulți prieteni.

„Gab”, care avea 21 de ani, locuia din ianuarie la Romagnano Sesia, într-un apartament din via Ministero Caccia, împreună cu un alt băiat român pe nume Robert. Lucra la o firmă din localitate, producătoare de plăci de ipsos.

Duminică după-amiază, cei doi alături de alți prieteni, s-au hotărât să petreacă câteva momente de relaxare la râul Sesia, în zona Allea Monterosa, aproape de podul feroviar.

Au încercat să traverseze râul de la un mal la altul

După mai multe minute petrecute în apă și înotând alături de prietenii lui, Gabriel a vrut să mai dea o tură, cu puțin înainte de ora 19.00. A intrat în apă însă după câteva clipe a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Prietenul lui, Robert, s-a băgat imediat în apă încercând să ajungă la el. Un alt băiat din grup a făcut același lucru, dar Gabriel a intrat în panică, s-a agitat prea tare și prietenii nu au reușit să-l salveze, scrie La Stampa.

Trupul lui Silviu Gabriel Helciug a fost găsit de scafandri în amonte de podul feroviar. A fost dus pe mal, unde medicul legist a confirmat decesul tânărului român.

Moartea lui Gabriel a lăsat o întreagă comunitate din Bacău în doliu. Mesajele de condoleanțe au început să curgă pe Internet iar mama băiatului le-a mulțumit tuturor celor care sunt alături de familie în aceste momente: „Vă mulțumesc la toți că sunteți alături de mine, să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până ajunge acasă! Era un copil cu suflet mare, un înger de copil!”

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Gabriel avea 21 de ani și a murit înecat în Italia, sub ochii prietenilor. „Era un înger de copil!”