Antena Meniu Search
x

Gala premiilor Emmy 2018. The Marvelous Mrs. Maisel a câştigat cinci trofee

Comedia "The Marvelous Mrs. Maisel" (Amazon) a dominat gala premiilor Primetime Emmy, a 70-a ediţie, care a avut loc luni seară la Los Angeles, câştigând cinci trofee, iar "Game of Thrones" (HBO) a fost desemnat "cel mai bun serial-dramă", relatează Reuters.

Gala premiilor Emmy 2018
Gala premiilor Emmy 2018. The Marvelous Mrs. Maisel a câştigat cinci trofee

Comedia "The Marvelous Mrs. Maisel" (Amazon) a dominat gala premiilor Primetime Emmy, a 70-a ediţie, care a avut loc luni seară la Los Angeles, câştigând cinci trofee pentru serialul de televiziune produs de Amazon despre o soţie din anii 1950 care începe să facă stand-up comedy, iar "Game of Thrones" (HBO) a fost desemnat "cel mai bun serial-dramă", relatează Reuters.

Rachel Brosnahan din "The Marvelous Mrs. Maisel" a fost desemnată "cea mai bună actriţă într-un serial comedie", în timp ce Alex Bornstein, care o interpretează pe managerul ei, a câştigat premiul Emmy pentru "cel mai bun rol secundar feminin". 

"Mrs. Maisel" a mai câştigat şi premiul Emmy pentru "cel mai bun scenariu" şi "cea mai bună regie pentru un serial de comedie" -  acordate lui Amy Sherman-Palladino. 

Potrivit Variety, la finalul serii "The Marvelous Mrs. Maisel" a câştigat şi premiul Emmy pentru "cel mai bun serial de comedie". Anul acesta, categoria a fost una dintre cele mai interesante, după ce în ultimii trei ani a fost dominată de "Veep" (HBO), care nu a fost eligibil la această gală. Din 2007, doar trei producţii au câştigat premiul Emmy pentru cel mai bun serial-comedie: "30 Rock" (NBC), "Modern Family" (ABC) şi "Veep". 

"Game of Thrones" (HBO), cu 22 de nominalizări, a încheiat seara câştigând premiul pentru "cel mai bun serial-dramă". La această categorie au mai fost nominalizate serialele "The Americans", "The Crown", "The Handmaid's Tale", "Stranger Things", "This Is Us" şi "Westworld".

Actorul Peter Dinklage din "Game of Thrones" a fost desemnat cel mai bun actor la categoria "rol secundar într-un serial-dramă". La categoria feminină, Thandie Newton din "Westworld" a fost câştigătoarea trofelului. 

Gazdele ceremoniei, Michael Che şi Colin Jost de la "Saturday Night Live", au deschis seara cu un discurs despre diversitatea pe ecran, comportamentul sexual nepotrivit din industria de divertisment şi platformele de streaming precum Amazon şi Netflix care domină reţelele tradiţionale. 

Claire Foy şi Matt Smith din "The Crown" au prezentat primul premiu, pentru "cel mai bun rol secundar într-un serial de comedie", acordat lui Henry Winkler pentru "Barry" (HBO). "Am scris (discursul ăsta) acum 43 de ani", a spus Winkler, un veteran al televiziunii care a fost nominalizat de şase ori la Emmy, inclusiv de trei ori pentru rolul Arthur Fonzarelli din "Happy Days", dar nu a câştigat niciodată. 

Bill Hader, starul şi producătorul executiv al serialului "Barry", a fost desemnat "cel mai bun actor într-un serial de comedie". La această categorie au fost nominalizaţi actorii Donald Glover ("Atlanta"), Anthony Anderson ("Black-ish"), Larry David ("Curb Your Enthusiasm"), William H. Macy ("Shameless") şi Ted Danson ("The Good Place").

Claire Foy, în rolul reginei Elisabeth a II-a din "The Crown" (Netflix), a câştigat premiul Emmy pentru "cea mai bună actriţă într-un serial-dramă". Britanica a câştigat în faţa actriţelor Sandra Oh ("Killing Eve"), Tatiana Maslany ("Orphan Black"), Keri Russell ("The Americans"), Elisabeth Moss ("The Handmaid s Tale") şi Evan Rachel Wood ("Westworld").

Actriţa Merritt Wever - "Godless" (Netflix) a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar într-o miniserie. La categoria masculină, colegul ei Jeff Daniels a primit distincţia. 

Matthew Rhys a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol principal dintr-un serial dramatic pentru interpretarea sa din producţia de televiziune "The Americans". 

"Saturday Night Live" a câştigat, aşa cum era de aşteptat, pentru cea mai bună emisiune de satiră, ajungând la un record de 72 de premii Emmy, cele mai multe câştigate vreodată de un program de televiziune. 

"The Assassination of Gianni Versace" a primit recompensa pentru "cea mai bună miniserie" şi un trofeu pentru actorul Darren Criss, care interpretează rolul criminalului gay care l-a ucis pe designerul italian la Miami în 1997. 

Gala a cuprins un număr musical cu Kenan Thompson şi Kate McKinnon care s-a axat pe diversitate în industria de divertisment. Numărul i-a adus pe scenă pe Sterling K. Brown, RuPaul Charles, Kristen Bell şi Titus Burgess care au cântat refrenul "We solved it" (Am rezolvat-o). 

Cea de-a 70-a gală de decernare a premiilor Primetime Emmy a fost difuzată de postul american NBC şi a avut loc la Microsoft Theater din Los Angeles. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Gala premiilor Emmy 2018. The Marvelous Mrs. Maisel a câştigat cinci trofee