Antena Meniu Search
x

Galerie foto GALERIE FOTO | Tensiuni intre Kosovo şi Serbia. NATO intensifică patrulele militare la graniţa dintre cele două state

Misiunea KFOR condusă de NATO în Kosovo, luni, și-a sporit patrulele la granița cu Serbia, în încercarea de a descalifica tensiunile dintre cei doi dușmani din Balcani cu privire la o dispută cu privire la plăcuțele de înmatriculare.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 09:30

"KFOR a crescut numărul și durata de timp a rutinei de patrulare în tot Kosovo, inclusiv în nordul Kosovo", a spus forța într-un comunicat. Ambasada SUA în Serbia a scris pe Twitter că oficialii apărării americani și canadieni au vizitat punctele de trecere a frontierei Jarinje și Brnjak „pentru a înțelege mai bine situația”, relatează AP.

Tensiuni între Kosovo şi Serbia

"Au fost bucuroși să constate că trupele KFOR se afla la fața locului ca factor de stabilizare", a scris pe Twitter Ambasada SUA. KFOR, cu aproximativ 4.000 de soldați din 28 de țări, este condusă de NATO și susținută de Națiunile Unite și Uniunea Europeană. Scopul său este de a preveni tensiunile etnice persistente între majoritatea albanezilor kosovari și sârbii kosovari minoritari, în urma unui război separatist amar la sfârșitul anilor '90.

Măsura vine la o zi după ce președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a avertizat NATO că Serbia va interveni în Kosovo dacă sârbii din Kosovo vor fi amenințați serios de către albanezii kosovari. Serbia a ridicat alerta militară săptămâna trecută, iar avioanele și elicopterele militare sârbe zboară aproape de granița cu Kosovo într-o manifestare aparentă de forță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » GALERIE FOTO | Tensiuni intre Kosovo şi Serbia. NATO intensifică patrulele militare la graniţa dintre cele două state