Antena Meniu Search
x

Gazprom a înregistrat un profit record de 29 miliarde de dolari în 2021

Compania rusă Gazprom a prognozat joi o scădere a producției de gaze de aproximativ 4% în acest an, într-un alt semn al impactului sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, după ce gigantul din domeniul petrolului și gazelor a raportat un profit record pentru anul trecut, anunță Reuters, citat de Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.04.2022, 09:11

Gazprom a înregistrat un profit record de 29 miliarde de dolari în 2021
- Profimedia

Gazprom a precizat într-un comunicat că profitul său net a ajuns la 2.090 de miliarde de ruble (29 miliarde de dolari) în 2021, în creștere de la 135 de miliarde de ruble în anul financiar 2020, afectat de pandemie, în urma creșterii prețurilor la petrol și gaze. Compania controlată de Kremlin se aștepta anterior ca profitul său din 2022 să depășească recordul din 2021, dar sancțiunile impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană în legătură cu ceea ce Moscova numește "operațiunea militară specială" din Ucraina și-au pus amprenta asupra economiei rusești.

Gazprom a fost în prima linie a răspunsului Rusiei, interzicând miercuri exporturile de gaze către Polonia și Bulgaria, după ce acestea au refuzat să îndeplinească cererea Moscovei de a plăti în ruble. Deși sancțiunile au dus la un nivel sporit de incertitudine economică în Rusia, Gazprom a declarat că situația nu a "pus sub semnul întrebării coerența" operațiunilor sale. Gazprom a mai spus că vânzările sale din 2021 au crescut la 10.200 de miliarde de ruble, de la 6.300 de miliarde de ruble în 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Gazprom a înregistrat un profit record de 29 miliarde de dolari în 2021