Antena Meniu Search
x

Gazprom reduce cu 40% livrările de gaze prin Nord Stream către Germania. Pretextul pe care l-au oferit rușii

Gazprom a anunțat marți că va reduce livrările zilnice de gaze prin conducta Nord Stream către Germania din cauza "reparațiilor" de care au nevoie anumite echipamente. Aceste lucrări ar urma să fie realizate de compania germană Siemens. Până la finalizarea lucrărilor, doar trei unități de pompare a gazelor sunt operaționale la stația de compresie Portovaya, în apropiere de orașului Vyborg din nord-vestul țării, anunță Le Monde.

de Adrian Popovici

la 14.06.2022, 18:14

Rușii pun această limitare a exporturilor de gaze pe seama unor reparații.
Gazprom va reduce cu 40% livrările de gaze către Germania. - Hepta

"Livrările de gaze prin conducta Nord Stream pot asigura, în prezent, o cantitate de până la 100 milioane de metri cubi pe zi", a anunțat Gazprom pe Telegram, adăugând că volumul zilnic estimat este de 167 milioane de metri cubi.

Europa vrea să își reducă dependența energetică de Rusia

Moscova a pierdut mai mulți clienți europeni pe pe piața de gaze după ce a cerut ca toate țările "neprietenoase" să plătească pentru exporturi în ruble, ca răspuns la un valurile de sancțiuni occidentale după invadarea Ucrainei. Polonia, Bulgaria, Finlanda și Țările de Jos nu mai primesc livrări de gaze naturale din cauza refuzului de a plăti în condițiile impuse de Kremlin.

Conducta Nord Stream a fost comandată în 2012 și livrează gaze din nord-vestul Rusiei în Germania prin Marea Baltică. Lansarea unei alte conducte, Nord Stream 2, care ar trebui să dubleze livrările către Europa Occidentală, a fost oprită ca răspuns la războiul pe care Putin l-a început în țara vecină.

Țările UE s-au grăbit să-și reducă dependența de energia rusească, dar sunt divizate în ceea ce privește impunerea unui embargo asupra gazelor naturale, deoarece mai multe state membre se bazează în mare măsură pe exporturile rusești.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Gazprom reduce cu 40% livrările de gaze prin Nord Stream către Germania. Pretextul pe care l-au oferit rușii