Antena Meniu Search
x

Exclusiv Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa: În cazul unei confruntări militare, marina rusă va fi în Marea Neagră, aproape de apele teritoriale ale României

Mii de soldaţi americani vin în Europa, inclusiv în România. Anunţul a fost făcut chiar de la preşedintele Statelor Unite, care se aşteaptă ca în aproximativ 2 săptămâni Rusia să înceapă invazia. De la Kiev, preşedintele Ucrianei îi cere să îşi tempereze declaraţiile, de teamă că acestea ar putea provoca panică în rândul populaţiei.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 20:08

Poza preview Getty Images Vezi și

Tot mai convins că Rusia va ataca Ucraina, Joe Biden sună mobilizarea pe flancul de Est al NATO. Joe Biden, preşedintele SUA: ”Voi trimite trupe americane în Europa de Est, în ţările NATO, în viitorul apropiat. Nu multe”.

Cel puţin o mie dintre soldaţii pe care Statele Unite îi trimit în Europa, vor fi desfăşuraţi, cel mai probabil, în ţara noastră. O mobilizare care, iniţial, are ca scop descurajarea inamicului. Militarii americani sunt însă pregătiţi să intervină în caz de conflict.

Ivan Jones, locotenent-general al armatei SUA: ”Mobilizarea rapidă este esenţială pentru a descuraja orice ameninţare la adresa NATO”.

Vladimir Putin continuă mobilizarea la frontiera cu Ucraina

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin ţine însă întreaga lume în şah. A anunţat doar că răspunsurile în scris pe care le-a primit din Occident nu îl mulţumesc şi continuă mobilizarea de la frontiera cu Ucraina. A trimis aici rezerve de sânge şi alte echipamente medicale ce pot fi folosite pentru a-i trata pe soldaţii răniţi.

Lloyd Austin, şeful Pentagonului: ”Nu cred că preşedintele Putin a luat decizia finală, dar, în mod clar, are acum capacitatea de a face asta. Orice decizie va lua, Statele Unite vor fi alături de aliaţii şi partenerii lor”.

Președintele Ucrainei face apel la calm

Singurul care nu pare convins că Rusia va ataca este chiar preşedintele Ucrainei. Volodimir Zelenski s-a plâns că unii dintre liderii lumii vorbesc ca şi cum ţara sa ar fi deja în război, iar acest lucru poate duce la o panică nejustificată în rândul populaţiei şi poate destabiliza economic ţara.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: ”Nu vreau ca Ucraina să fie parte a unei înţelegeri între preşedintele Biden şi preşedintele Putin. Nu îl critic pe preşedintele Biden. Dar nu cred că situaţia de acum este mai gravă, decât în perioada de vârf a acelor exerciţii militare”.

Oficialii americani se așteaptă la o confruntare militară în următoarele săptămâni

Însă, generalii armatei americane împărtăşesc şi ei îngrijorările lui Joe Biden. Într-un interviu exclusiv pentru Observator, Ben Hodges, fost comandant al trupelor americane în Europa, care cunoaşte bine situaţia de la noi din regiune, crede că, deşi nu va fi una de amploare, o confruntare militară va avea loc.

Ben Hodges, general locotenent în armata SUA: ”Soldaţi ucraineni au fost omorâţi în fiecare an în Donbass şi cred că, la un moment dat, regimul Putin a decis că este timpul să mai facă un pas în faţă. Şi aceasta este stilul Rusiei de a se lupta. Folosesc gazele pe post de armă, atacuri cibernetice, se folosesc de dezinformare, se folosesc de bani ca metodă de a corupe, îşi asasinează şi otrăvesc adversarii”.

Ce înseamnă pentru România o invazie în Ucraina

Iar dacă Vladimir Putin va da ordinul de invazie, Marea Neagră va fi una dintre zonele de conflict, crede Ben Hodges.

Ben Hodges, general locotenent în armata SUA:  ”Marina rusă va fi în Marea Neagră, la vest de Crimeea, într-o zonă foarte apropiată de zona economică exclusivă a României, de apele teritoriale”

Până la sosirea americanilor, vin germanii. De săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii maritie, cerul din sudul ţării noastre va fi supravegheat de 3 avioane Eurofighter ale Aviaţiei germane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa: În cazul unei confruntări militare, marina rusă va fi în Marea Neagră, aproape de apele teritoriale ale României