Antena Meniu Search
x

Curs valutar

George Clooney îi cere lui Biden să se retragă: "Nu poate câştiga lupta cu timpul". Actorul e un donator important pentru democraţi

Alegeri SUA 2024. Actorul american George Clooney, un democrat fervent foarte implicat în strângerea de fonduri pentru partid, i-a cerut miercuri preşedintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.07.2024 , 10:51

Actorul e un donator important pentru democraţi
Actorul e un donator important pentru democraţi - Profimedia

"Democraţii (...), senatorii, membrii Camerei Reprezentanţilor şi alţi candidaţi care riscă să piardă în noiembrie trebuie să ceară acestui preşedinte să demisioneze voluntar", a scris actorul într-o rubrică publicată de cotidianul New York Times, afirmând însă că "îl iubeşte pe Joe Biden". 

"Cred în el și în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului. Joe Biden cu care am fost, acum trei săptămâni, la strângerea de fonduri, nu era același Joe Biden din 2010. Liderii partidului nostru trebuie să înceteze să ne mai spună că 51 de milioane de oameni nu au văzut ceea ce tocmai am văzut noi. Suntem cu toții îngroziți de perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump", a explicat George Clooney.

''Timpul se scurge'', a avertizat miercuri fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a estimat astfel că preşedintele Joe Biden ar trebui să decidă mai repede dacă rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate.

Articolul continuă după reclamă

Dezbaterea electorală cu Trump, un dezastru

Liderul democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de la sfârşitul lunii iunie cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump. Actualul preşedinte a părut în dezbatere nesigur, adesea dezorientat şi incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

În pofida semnelor de întrebare privind starea sa de sănătate, Joe Biden este în continuare susţinut de mai mulţi membri marcanţi ai partidului său, însă alţii se îndoiesc de capacitatea lui de a face faţă unui nou mandat, printre aceştia din urmă numărându-se şi şapte congresmeni democraţi din Camera Reprezentanţilor, care i-au cerut public să-şi retragă candidatura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri externe » George Clooney îi cere lui Biden să se retragă: "Nu poate câştiga lupta cu timpul". Actorul e un donator important pentru democraţi