Antena Meniu Search
x

Georgia Meloni vrea să meargă în Ucraina la începutul anului 2023: "Este una dintre călătoriile mele prioritare"

Premierul Italiei, Georgia Meloni, al cărei Guvern susține Kievul în războiul împotriva Rusiei, a anunțat că vrea să viziteze Ucraina la începutul anului 2023, relatează AFP, citat de Agerpres

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 17:11

Georgia Meloni vrea să meargă în Ucraina la începutul anului 2023
Georgia Meloni vrea să meargă în Ucraina la începutul anului 2023 - Profimedia

"Îi voi telefona preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a exprima urările mele de bine şi pentru a organiza această călătorie pe care intenţionez să o fac în primele luni ale anului viitor. Este una dintre călătoriile mele prioritare", a declarat ea în cursul emisiunii de televiziune "Porta a Porta", difuzată de postul public Rai 1.

La începutul lui decembrie, guvernul a aprobat continuarea furnizării de arme către Ucraina în 2023

"Suntem în perioada în care aproape toate culturile lumii sărbătoresc lumina, în timp ce ucrainenii "trăiesc în întuneric. "Imaginaţi-vă doar ce ar însemna să stingem totul de sărbători, chiar şi pentru o oră: gaze, electricitate, telefon, televizor... Am înţelege cât de extraordinară este capacitatea lor de a rezista. Asta spune multe despre ce înseamnă pentru ei apărarea libertăţii şi a patriei", a subliniat Giorgia Meloni.

La sfârşitul lui octombrie, Giorgia Meloni, şefa partidului post-fascist Fratelli d'Italia, a promis că Italia va rămâne "un partener de încredere al NATO" pentru a sprijini Ucraina împotriva Rusiei. Şi la începutul lui decembrie, guvernul a aprobat continuarea furnizării de arme către Ucraina în 2023. Predecesorul Giorgiei Meloni, Mario Draghi, a vizitat Kievul în luna iunie împreună cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul germanul, Olaf Scholz, şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Georgia Meloni vrea să meargă în Ucraina la începutul anului 2023: "Este una dintre călătoriile mele prioritare"