Antena Meniu Search
x

Germania anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina de peste jumătate de miliard de euro

Germania va cumpăra 18 tancuri Leopard 2 şi 12 obuziere autopropulsate pentru a reface stocurile epuizate de livrările către Ucraina, a declarat miercuri pentru Reuters un membru al comisiei parlamentare pentru buget care a aprobat această achiziţie.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 22:42

Tancuri Leopard
Germania anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina de peste jumătate de miliard de euro - Profimedia

Comanda de tancuri va costa 525,6 milioane de euro (578,58 milioane de dolari), în timp ce preţul obuzierelor este de 190,7 milioane de euro, toate acestea urmând să fie livrate până cel târziu în 2026, potrivit documentelor Ministerului de Finanţe destinate parlamentului.

Planul de achiziţie include o opţiune pentru alte 105 tancuri pentru aproximativ 2,9 miliarde de euro. Germania a furnizat 18 tancuri Leopard 2 Ucrainei de la invazia rusă din februarie 2022 şi şi-a anunţat intenţia de a-şi reface stocul cu noi tancuri cât mai curând posibil.

Cele 12 obuziere fac parte din planurile Ministerului Apărării, aprobate de parlamentul german în martie, de a cumpăra până la 28 de obuziere pentru înlocuire. Tancurile Leopard şi obuzierele sunt produse în comun de KMW şi Rheinmetall.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Germania anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina de peste jumătate de miliard de euro