Antena Meniu Search
x

Germania este sprijinul Greciei în fața valului de migrație

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, care întreprinde joi o vizită la Atena, a dat asigurări Greciei în ce privește sprijinul țării sale în fața valului de migranți ajunși zilnic pe insulele din Marea Egee

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, care întreprinde joi o vizită la Atena, a dat asigurări Greciei în ce privește sprijinul țării sale în fața valului de migranți ajunși zilnic pe insulele din Marea Egee, transmite AFP.

'Într-un moment în care Grecia încearcă să se redreseze economic, ea simte acest flux ca pe o povară extraordinară. Suntem împreună în această criză', a declarat Steinmeier, într-un interviu apărut joi în cotidianul elen Ta Nea, în care a subliniat că 'vom susține Grecia în mod real pentru a face față acestor importante provocări'.

'Europa trebuie să facă dovadă de curaj pentru a se întări' și 'este necesar să acționăm toți împreună pentru a controla situația, a securiza frontierele exterioare europene, a elabora un sistem comun de azil și imigrație și a repartiza în mod just refugiații', a pledat ministrul german.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM), de la începutul anului 560.000 de migranți și refugiați au sosit în Grecia pe mare, din totalul de peste 700.000 ajunși în Europa după ce au traversat Mediterana.

Un bilanț al OIM arată că peste 3.200 de migranți, printre care mulți copii, și-au pierdut viața în timpul unor astfel de traversări.

Miercuri, cel puțin 11 oameni, printre care opt copii, au murit în cinci naufragii produse în Marea Egee, între Turcia și Grecia, numărul celor dați dispăruți fiind de circa 40, a comunicat poliția portuară elenă.

Această nouă dramă a provocat un apel al Atenei la eforturi suplimentare din partea Uniunii Europene pentru a garanta securitatea refugiaților.

Sursa: agerpres.ro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Germania este sprijinul Greciei în fața valului de migrație