Antena Meniu Search
x

Germania amenință cu retragerea din proiectul Nord Stream 2, după presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi

O armă chimică a fost folosită pentru a-l reduce la tăcere pe cel mai vehement critic al lui Vladimir Putin. Rezultatele testelor toxicologice făcute la Berlin confirmă ceea ce apropiaţii lui Aleksei Navalnîi acuză încă de pe 20 august. În timp ce Berlinul cere răspunsuri clare şi ameninţă chiar cu retragerea din Nord Stream 2, Rusia răspunde sec că nu are ce să îşi reproşeze. 

de Redactia Observator

la 03.09.2020, 23:03

Vezi și
  • Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit înainte de a urca într-un avion în Siberia.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Alexei Navalnîi este victima unei tentative de crimă. Au vrut să-l aducă la tăcere, iar eu condamn acest lucru în cel mai aspru mod posibil, în numele întregului Guvern al Germaniei!

Rezultatele analizelor făcute în Germania nu lasă loc de dubiu. Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Un agent neurotoxic folosit şi în 2018, în cazul fostului spion Serghei Skripal, a fost descoperit de medicii germani în sângele duşmanului lui Vladimir Putin. În locul răspunsurilor cerute de Berlin, Rusia susţine că nu are nimic să-şi reproşeze. 

Maria Zakharova, ministrul de Externe al Rusiei: Declaraţiile ar trebui făcute de doctori şi doar după aceea diplomaţii se pot apuca de lucru, dacă este necesar.

Germania a anunţat că va trimite buletinul de analiză oficialilor Uniunii Europene şi NATO, iar ambasadorul Rusiei în Germania a fost convocat de urgenţă pentru a da explicaţii. 

Angela Merkel ia în calcul chiar retragerea din proiectul gazoductului Nord Stream 2. Reacţii ferme au venit din toate colţurile lumii. Statele Unite a cerut explicaţii, iar România, prin vocea ministrului de externe Bogdan Aurescu, a condamnat atacul. 

În vârstă de 43 de ani, Navalnîi este de 11 zile în Germania. A fost adus cu un avion privat, la două zile după ce a suferit o criză în timpul unui zbor dinspre Siberia spre Moscova. 

În prezent, Navalnîi rămâne în comă indusă, la Terapie Intensivă, iar medicii spun că starea lui se îmbunătăţeşte constant. Este, însă, prea devreme să afle dacă va rămâne cu daune permanente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Germania amenință cu retragerea din proiectul Nord Stream 2, după presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi