Antena Meniu Search
x

Video Germania se baricadează de teama noilor tulpini de coronavirus. Granițe închise cu Austria şi Cehia

Germania îşi închide graniţele până în martie de teama noilor tulpini. Dar nu renunţă la sărbătorile cu tradiţie. În Koln, în perioada carnavalului, concertele se organizează în format drive-in. Chiar şi berea poate fi livrată acasă. Iar Festivalul de film de la Berlin, unde este nominalizat şi românul Radu Jude, va avea loc online.

de Redactia Observator

la 13.02.2021, 22:19

Vezi și
  • Germania ia măsuri de precauția din cauza noilor tulpini de SARS-CoV-2

La ora carnavalului, distracţia s-a mutat în parcările cinematografelor în aer liber. Pentru siguranţă, toţi artiştii sunt testaţi înaintea evenimentelor. Urcă pe scenă doar cei negativi, iar masca rămâne obligatorie.

Vigilenţa a fost maximă şi în rândul spectatorilor care petrec în maşini, cu geamurile închise. Pentru ca atmosfera de carnaval să fie, însă, cât mai reală, cu toţii sunt încurajaţi să se costumeze şi să îşi decoreze chiar şi maşinile. 

Paradele şi alte evenimente au fost anulate în toată ţara. Dar restricţiile nu sunt resimţite doar la nivel emoţional. Economic, pierderile sunt estimate la 1.5 miliarde de euro doar în sezonul carnavalurilor. Sanitar, însă, riscul este şi mai mare.

Granițe închise, Angela Merkel închide frontiera

De teama noilor tulpini, Germania închide de duminică graniţele cu Austria şi Cehia, care au anunţat redeschiderea pârtiilor.

Angela Markel, cancelarul Germaniei: Virusul nu respectă date, virusul se reflectă în ratele de infectare. De aceea am decis că următoarele relaxări se vor produce atunci când incidenţa scade la 35.

Şi festivalul de film de la Berlin, unde România este reprezentată atât în juriu, cât şi în competiţia oficială se mută online. Majoritatea filmelor, inclusiv producţia lui Radu Jude vor putea fi urmărite online în perioada 1- 5 martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Germania se baricadează de teama noilor tulpini de coronavirus. Granițe închise cu Austria şi Cehia