Antena Meniu Search
x

Gerul a făcut zeci de victime în mai multe ţări din Europa

La început de an, ninsorile abundente şi gerul au pus stăpânire pe mai multe ţări din Europa şi au făcut zeci de victime

Vezi și

La început de an, ninsorile abundente şi gerul au pus stăpânire pe mai multe ţări din Europa şi au făcut zeci de victime

În Polonia, temperaturile scăzute au curmat cel puţin 21 de vieţi, în ultimele trei zile. Autorităţile spun că s-au înregistrat temperaturi de minus 18 grade celsius. Gerul năprasnic a cuprins şi Lituania unde autorităţile au creat zeci de adăposturi pentru oamenii care dorm sub cerul liber. Zeci de poliţişti au verificat parcurile, au împărţit ceai cald şi supă şi i-au adus pe oameni în centrele special create, peste noapte.

Scene cu adevărat dramatice au fost surprinse şi în Turcia, unde două femei au fost îngropate sub zeci de kilograme de gheaţă şi zăpadă căzute de pe acoperişul unei moschei din oraşul Rize. Din fericire, rănile nu le pun viaţa în pericol. Victimele au fost duse la spital, unde au fost internate.

La vecinii bulgari, în schimb, ninge abundent. Meteorologii au emis un cod galben de zăpadă, polei şi vânt puternic, iar ministerul afacerilor externe îi informează pe românii care au drum prin această ţară sa fie prudenţi.

În Ungaria, căderile de zăpadă au perturbat deja traficul feroviar şi pe cel rutier. Pe şosele s-au produs accidente, iar mai multe trenuri au avut întârzieri cuprinse între 40 şi 80 de minute. De un început de an înzăpezit au avut parte şi grecii. Şi acolo traficul se desfăşoară cu dificultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Gerul a făcut zeci de victime în mai multe ţări din Europa