Antena Meniu Search
x

Ghețarii din Noua Zeelandă, colorați din cauza incendiilor masive din Australia

Ghețarii din Noua Zeelandă și-au schimbat culoarea și au devenit maronii din cauza fumului emanat de uriașele incendii din Australia.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.01.2020, 00:36

Ghețari colorați în Noua Zeelandă, din cauza incendiilor
Ghețarii din Noua Zeelandă au devenit colorați din cauza incendiilor din Australia - The Telegraph

Ghețarii din Noua Zeelandă și-au schimbat culoarea și au devenit maronii din cauza fumului emanat de uriașele incendii din Australia.

Incendiile violente au cuprins Australia din septembrie, iar focarele s-au intensificat în ultimele zile, în sud-estul teritoriului, din cauza condiţiilor meteorologice favorabile.

Fumul gros a ajuns la o depărtare de aproximativ 2000 de kilometri de Australia, iar astăzi, ghețarii din Noua Zeelandă și-au schimbat culoarea în maroniu, din cauza fumului.

Acest fum, care degajă un miros înţepător, a apărut în zonă prima dată ieri dimineaţă. În anumite regiuni, soarele a apărut ca un glob roşu sau auriu, în funcţie de grosimea norului toxic, notează news.ro.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Se poate vedea clar acest fum, care a parcurs în jur de 2.000 de kilometri de-a lungul Mării Tasmaniei", a indicat pe Twitter serviciu neo-zeelandez de prevenire meteorologică.

"În regiunile cele mai afectate, vizibilitatea este scăzută, la 10 kilometri", potrivit aceleiaşi surse. 

"Putem simţi cu adevărat mirosul de ars, aici, la Christchurch", un oraş situat pe coasta de est a Insulei de Sud a Australiei", a scris o utilizatoare pe Twitter.

O altă femeie a publicat o fotografie cu gheţarul "Franz Josef", situat la mai mult de 2.000 de kilometri, unde albul imaculat a căpătat nuanţă maronie.

"Lângă gheţarul Franz Josef. Zăpada "caramelizată" este cauzată de praful de la incendiile de pădure", a scris femeia în postarea de pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ghețarii din Noua Zeelandă, colorați din cauza incendiilor masive din Australia