Antena Meniu Search
x

Givenchy a murit! Celebrul creator de modă francez avea 91 de ani

Celebrul designer francez Hubert de Givenchy, unul dintre simbolurile modei haute-couture ale secolului XX, a murit.

Celebrul designer francez Hubert de Givenchy, unul dintre simbolurile modei haute-couture ale secolului XX, a murit.

Anunţul morţii a fost făcut de publicaţia online france24.com.

Hubert de Givenchy s-a născut la 21 februarie 1927, la Beauvais, într-o familie aristocrată.

A fost crescut şi educat, după moartea tatălui său, de către mama şi bunica sa maternă, de la ele moştenind pasiunea pentru ţesături.

Celebrul designer francez Hubert de Givenchy, unul dintre simbolurile modei haute-couture ale secolului XX, a murit

A studiat la Colegiul Felix-Fauré din Beauvais, apoi în 1944 s-a înscris la Școala Naţională de Arte Frumoase din Paris. Ulterior, şi-a extins cunoştinţele în domeniu lucrând pentru diverşi designeri, precum Lucien Lelong (1945-1946), Piguet (1946-1948), Jacques Fath (1948-1949) şi pentru Elsa Schiaparelli (1949-1951), simbolul modei avant-garde.

În 1952 şi-a înfiinţat propria casă de modă în Paris — Casa Givenchy.

Hubert de Givenchy a fost primul creator de modă care a prezentat o linie de lux pret-a-porter în 1954, creaţiile sale îmbrăcând câteva dintre cele mai reprezentative personalităţi ale secolului XX, precum Jacqueline Kennedy, Wallis Simpson, Caroline de Monaco, Lauren Bacall, Greta Garbo, Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich şi, nu în ultimul rând, Audrey Hepburn.Hubert de Givenchy s-a născut la 21 februarie 1927, la Beauvais, într-o familie aristocrată

După decenii de succes şi recunoaştere internaţională, în 1988, Givenchy şi-a vândut compania Grupului Louis Vuitton Moët Hennessey (LVMH), retrăgându-se complet din această activitate în 1995, când a avut şi ultima prezentare de modă. 

Hubert de Givenchy a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare (1983), Medalia Ordinului Artelor şi Literelor (1992) potrivit www.famousbirthdays.com, iar guvernul spaniol i-a acordat lui Hubert de Givenchy, Ordinul Artelor şi Literelor în 2011 se menţionează pe http://www.museothyssen.org/.

Celebrul designer francez Hubert de Givenchy, unul dintre simbolurile modei haute-couture ale secolului XX, a murit

Între 22 octombrie 2014 şi 18 ianuarie 2015, la Muzeul Thyssen din Madrid a avut loc prima mare retrospectivă a creaţiilor designerului francez începând de la deschiderea Casei de Modă Givenchy în 1952 şi până la retragerea sa în 1995.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Givenchy a murit! Celebrul creator de modă francez avea 91 de ani