Antena Meniu Search
x

Google a dezactivat temporar Google Maps în Ucraina

Compania Google a anunţat că a luat decizia de a dezactiva unele intrumente ale Google Maps, în Ucraina. Astfel, a fost dezactivat temporar în Ucraina unele instrumente Google Maps, care oferă informații în timp real despre condițiile de trafic și despre cât de aglomerate sunt unele locuri.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 13:55

Compania a declarat că a luat măsuri de dezactivare globală a aplicaţiei de trafic Google Maps și a informațiilor live despre cât de aglomerate sunt locuri precum magazine și restaurante din Ucraina, pentru siguranța comunităților locale din țară, după consultarea cu autoritățile regionale, informează Reuters.

De asemenea, Google a anunțat că a decis să interzică site-urilor din Rusia să primească bani pentru reclame pe site-urile de Internet.

Noi măsuri de protecţie

Ucraina se confruntă cu atacuri din partea forțelor ruse care au invadat țara, joi. Pe măsură ce rachetele au căzut asupra orașelor ucrainene, aproape 400.000 de civili, în principal femei și copii, au fugit în țările vecine. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operație specială”.

Marile companii de tehnologie, inclusiv Google, au declarat că iau noi măsuri pentru a proteja securitatea utilizatorilor din regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Google a dezactivat temporar Google Maps în Ucraina