Antena Meniu Search
x

Mai multe țări din Uniunea Europeană și-au redeschis granițele pentru turiștii străini

Europenii îşi iau viaţa înapoi. Şi sărbătoresc pe măsură: în Cehia a fost organizată o cină imensă, croaţii au pus la dispoziţia turiştilor din statele vecine un tren special, iar regele Felipe al Spaniei a participat personal la redeschiderea graniţei cu Portugalia. De azi, vom putea călători în majoritatea statelor europene şi putem primi şi oaspeţi din 14 state din afara Uniunii Europene, declarate sigure. Momentul a fost marcat ca o adevărată sărbătoare.

de Redactia Observator

la 01.07.2020, 22:27

Vezi și
  • Spania, Cehia și Croația sunt printre țările care și-au redeschis granițele pentru turiștii străini.

Portughezii şi spaniolii se pot vizita din nou. Graniţa dintre cele două ţări vecine s-a redeschis din nou printr-o ceremonie simbolică la care au participat regele Felipe al VI-lea, preşedintele Portugaliei şi cei doi premieri. 

Ambele state au nevoie de turişti ca de aer pentru a-şi salva economiile. Portugalia se consideră drept una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă vara aceasta. Spre deosebire de restul Europei, a fost mai puţin afectată de coronavirus. Guvernul promovează 100.000 de destinaţii unde turiştii pot veni cu încredere. 

Spania este printre cele mai lovite ţări de epidemia de coronavirus, aşa că, pentru a-i ispiti pe turişti, şi-a mobilizat vedetele. Rafael Nadal şi Fernando Alonso spun că e sigur să vizitezi statul iberic vara aceasta. Spania este deschisă şi pentru turiştii din România, numai că la revenirea acasă, trebuie să stăm în izolare două săptămâni. 

Rafael Nadal, jucător de tenis: Suntem pregătiţi să îi reprimim în ţară pe cei 84 de milioane de oameni care ne-au vizitat anul trecut. 

Fernando Alonso, pilot Formula 1: 84 de milioane. Şi ştiţi pentru ce au venit? Pentru că Spania este una dintre ţările cele mai sigure din lume.

În Cehia, ridicarea restricţiilor şi redeschiderea graniţelor a fost celebrată cu o cină uriaşă. O masă de 500 de metri a fost aşezată pe celebrul pod Carol din Praga. 

Mii de oameni au luat loc la masă. Turişti şi localnici s-au înscris online pentru a lua parte la petrecere. 

Ondrej Kobza, organizatorul evenimentului: Am vrut să spun adio acestei perioade dificile care sper să nu se mai întoarcă. 

Cehii care nu au mai avut loc la cina festivă au trecut graniţa în Croaţia. Un tren special cu 500 de călători a sosit în această dimineaţă pe coasta Adriaticii. 

Garnitura va circula toată vara şi va trece prin Slovacia, Slovenia şi Cehia pentru a aduna turişti. 30.000 de mii de bilete au fost deja vândute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mai multe țări din Uniunea Europeană și-au redeschis granițele pentru turiștii străini