Antena Meniu Search
x

Video Grătarele au sfârâit şi în Italia de 1 Mai. Românii au sărbătorit ca acasă, magazinele cu specific au avut vânzări-record: "Tot timpul în stil românesc"

Sunt departe de ţară, dar nu şi de tradiţii. Românii din Italia au sărbătorit ca acasă vacanţa de 1 mai: cu mici, carne la grătar şi bere. Fie că au stat în case sau au mers la iarbă verde, voia bună nu a lipsit. Iar magazinele cu specific românesc au făcut vânzări-record. 

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 21:02

Vezi și

Robert şi prietenii lui s-au strâns la o petrecere în aer liber în Bologna. Iar grătarele au început să sfârâie imediat, pline de mici, cârnaţi, pulpe de pui şi carne de porc. În aşteptarea preparatelor rumenite, au curs berile. Câţiva metri mai încolo, domnul Preda îşi aminteşte de ultima sărbătoare de 1 mai petrecută în România, acum 20 de ani: "Sărbătorim cu grătar, cu multă distracţie, bere, vin. exact ca în România, de 1 Mai".

Toată mâncarea provine de la magazinele româneşti din zonă, care aduc produsele din ţară. Rafturile şi frigiderele sunt pline de carne, brânzeturi, peşte afumat, pufuleţi şi multe alte bunătăţi. În acest weekend însă, clienţii au cerut în mod special un singur lucru. 

Client: Mă uitam la mici. Nu-mi aduc aminte care erau mai buni. 

Comerciant: Depinde cum îi vreţi dumneavoastră. Avem amestec porc şi vită, porc, vită şi oaie.  

Pe acelaşi subiect

În Italia sunt circa 1,2 milioane de cetățeni rezidenți

Mihai este în Italia din 2007. Îi plac şi fructele de mare, dar nu acceptă să înlocuiască grătarul românesc cu alt fel de mâncare. 

Reporter: Aţi sărbătorit în fiecare an 1 mai în stil românesc?

Mihai, român stabilit în Italia: Tot timpul în stil românesc, eu aşa merg. Sărbătoarea românească e a mea, e a noastră. 

În Italia sunt circa 1,2 milioane de cetățeni rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină. Petreceri cu mici şi voie bună au avut loc şi în Spania sau Marea Britanie, unde locuiesc aproape 2 milioane de conaţionali. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Grătarele au sfârâit şi în Italia de 1 Mai. Românii au sărbătorit ca acasă, magazinele cu specific au avut vânzări-record: "Tot timpul în stil românesc"