Video Faimoasa terasă cu mici de la Obor abia a făcut față de 1 Mai: "Nu se poate mai mult, fizic. Ăsta-i grătarul. Ce poţi să faci?"
A fost ziua micului. La terase, la iarbă verde ori acasă, indiferent unde s-au aflat românii de 1 mai, toţi au inclus în meniu lor tradiţionalul preparat. L-au asezonat cu bere rece şi multă voie bună. Milioane de mici au sfârâit azi pe grătarele din toată ţara şi nu puţini sunt cei care au stat ore întregi la coadă sau au înfruntat aglomeraţia doar pentru a-i savura.
De ziua muncii, iubitorii de mici şi-au dat întâlnire în cea mai mare piaţă din Capitală.
Mădălina Chițac, reporter Observator: Celebrii mici de la Piaţa Obor au adunat astăzi la coadă sute de persoane. Şi îi puteţi vedea chiar în spatele meu. Coada se întinde până la bariera unde se face accesul în zona pieţei. Iar timpul de aşteptare e mare. Până să ajugă să mănânce micii, oamenii aşteaptă chiar şi 3 ore.
"Sunt cei mai buni mici din Bucureşti sau ţară. Şi atmosfera este foarte frumoasă. Cinci mici îi mănânci în cinci minute, se duc repede. Coada face parte din experienţă. Importantă e aventura, nu destinaţia", am fost asigurați.
Adrian Rebenciuc, manager terasă: E 1 mai astăzi. Vremea frumoasă a scos lumea din casă. Le doresc sănătate şi răbdare să aştepte. Nu se poate mai mult, fizic, ăsta-i grătarul. Ce poţi să faci? Oamenii care lucrează înăuntru îl fac în timp real.
- Câţi mici avem voie să mâncăm pe zi. Un nutriţionist dezvăluie care este limita pentru a nu face exces
- Cozi uriașe la mici, în Piața Obor din Capitală. Românii așteaptă chiar și 3 ore, ca să poată savura...
- 1 Mai ca acasă. Românii din Italia au sărbătorit tradiţional, cu mici şi grătare. Magazinele româneşti, golite
Aşteptarea însă a meritat. De la terasă, mergem la iarbă verde, la pădurea Cernica. Fiecare a pregătit grătarul cum a ştiut mai bine. Şi la Iaşi, mii de românii au petrecut pe malul lacului Ciric. Meniul a fost asezonat din plin şi cu muzică live. Cine n-a ieşit în oraş, a comandat mici acasă.
Andrei Stoica, reprezentant restaurant: Vânzările pe departamentul de delivery au fost foarte mari şi de 1 mai. Mici cu cartofi şi bere.
Povestea micilor ar avea originile chiar în Capitală
legenda spune că, în urmă cu peste 100 de ani, un cârciumar, rămas fără maţe pentru cârnaţi, a pus carnea direct pe grătar. Unii specialişti culinari cred însă că ţine de obiceiurile gastronomice ale turcilor.
Ensar Duman, proprietar restaurant cu specific turcesc: Cred că micii vin din timpul otomanilor. Sunt sută la sută convins că e din Turcia.
Ştefan Popescu, chef: Otomanii au cucerit toată zona Balcanilor, şi de aici şi-au adus cu ei celebrul kebab - mititei înfipţi în frigăruie şi pus pe foc. De acolo a apărut toată această revoluţie a micilor. Pot să spun că-s tradiţional. Dar nu este de origini românesc.
În minivacanţa de 1 mai, românii au mâncat în jur de 18 milioane de mititei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰