Antena Meniu Search
x

Grecia, devastată de cutremur

Dezastrul în vestul Greciei! Case prăbuşite, localităţi izolate şi cratere pe principalele drumuri. Asta a lăsat în urmă cutremurul de 6,1 pe scara Richter care s-a produs ieri.

Vezi și

 Pământul s-a zguduit cu puţin înainte de ora şase dimineaţa. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată forţa devastatoare a seismului.

Mai multe drumuri din vestul Greciei au fost distruse. Cutremurul a lăsat şanţuri de zeci de metri în asfalt. Cea mai afectată zonă este insula Cefalonia. Staţiunea Lixouri este practic ruptă de lume acum.

Situaţia este dramatică! 90 la sută dintre casele din această localitate sunt de nelocuit! Nu avem apă, iar drumurile s-au închis! Doar cu avionul se mai poate ajunge în staţiune.

Zece oameni au fost răniţi după ce multe dintre case s-au prăbuşit parţial. Alte locuinţe stau să cadă, aşa că autorităţile le-au recomandat localnicilor să nu se întoarcă acasă

Lixouri a suferit daune majore, ceea ce a afectat abilitatea cetăţenilor de a trece peste. Guvernul trebuie să răspundă imediat!

În urmă cu numai o săptămână, un alt cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe Richter a lovit aceeaşi regiune, dar atunci nimeni n-a fost rănit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Grecia, devastată de cutremur