Antena Meniu Search
x

Video Grecia impune restricţii dure împotriva celor care nu s-au vaccinat anti-Covid-19

În plin sezon turistic, Grecia impune restricţii dure pentru cei care nu se vaccinează. Începând de vineri, atât turiştii, cât şi localnicii nu mai au voie să intre în restaurante, în sălile de cinema sau să participe la evenimente dacă nu sunt imunizaţi cu ambele doze. 

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 21:39

Vezi și
  • Turiştii şi localnicii care nu s-au vaccinat anti-Covid-19 nu mai au voie la restaurante, săli de cinema sau evenimente din Grecia.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: De vineri, până la finalul lui august, toate spaţiile închise, cluburile, barurile, cinematografele şi teatrele vor fi deschise exclusiv unui număr limitat de vizitatori care vor fi vaccinaţi.

Clienţii care vor să ia masa în interiorul restaurantelor vor fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării, printr-o aplicaţie pe telefonul mobil. Iar dacă patronii localurilor nu fac verificări în rândul clienţilor riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro.

Tudorel Merişan, român stabilit în Creta: Este o problemă pentru că se face o diferenţă. O să intre în spaţiile închise numai cei vaccinaţi, iar cei nevaccinaţi pot sta afară. 

Imunizarea completă devine bilet de intrare şi la concerte, inclusiv cele desfăşurate în aer liber, dar şi la evenimentele sportive. Excepţie de la noile reguli fac minorii cu vârsta sub limita de vaccinare, adică 14 ani. Ei vor avea acces în spaţiile restricţionate cu un test negativ. Deciziile, însă, descurajează o parte din turiştii care au programate vacanţe în Grecia

Pe acelaşi subiect

Numeroase ţări din Europa iau măsuri împotriva celor care nu s-au vaccinat anti-Covid-19

Tudorel Merişan, român stabilit în Creta: Lucrurile acestea trebuiau spuse, mai degrabă, înainte fiindcă sunt o grămadă de turişti care au intrat pe teritoriul Greciei şi au intrat doar cu testul. Acum, ce faci? Te duci să mănânci numai afară? 

Grecia a recurs la noile restricţii după ce rata infectării a crescut de aproape cinci ori în ultimele două săptămâni. Bilanţul zilnic depăşeşte 3.000 de noi cazuri, cifră care nu a mai fost atinsă din luna mai.  

Impunerea certificatului sanitar pentru a permite accesul în spaţii închise şi aglomerate este o tendinţă tot mai răspândită la nivel european. Austria, Danemarca şi Luxemburg au implementat deja certificatul sanitar, în timp ce Italia şi Olanda dezbat această opţiune. De astăzi, şi turiştii cu planuri de călătorie în Malta trebuie să ştie că, fără vaccin, intră obligatoriu în carantină. Motivul noilor măsuri este tulpina Delta. Cu 60 la sută mai contagioasă decât tulpina originală, a provocat creşteri uriaşe ale incidenţei în ţările Europei şi nu numai. Spania a reintrodus carantina de noapte în mai multe oraşe, inclusiv Barcelona. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Grecia impune restricţii dure împotriva celor care nu s-au vaccinat anti-Covid-19