Antena Meniu Search
x

Grecia speră să-și redeschidă granițele pentru turiști, începând cu 14 mai. Condițiile impuse de autoritățile elene

Grecia speră să-și redeschidă granițele pentru tuiști, în luna mai, însă cu anumite condiții: vizitatorii trebuie să fie vaccinați, să prezinte un test COVID negativ și dovada că au dezvoltat anticorpi anti-SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 10.03.2021, 13:57

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ministerul Turismului speră să deschidă sezonul turistic în Grecia pe data de 14 mai. Haris Theoharis, ministrul elen al turismului, a făcut anunțul în cadrul târgului de turism IBT Berlin. Cu câteva condiții însă: Grecia va primi orice turist care a fost vaccinat, are anticorpi sau prezintă un test COVID negativ, scrie The Guardian

„Ne propunem să deschidem sezonul turistic începând cu data de 14 mai, cu reguli clare și protocoale actualizate”, a declarat Theoharis. „Până atunci, vom ridica treptat restricțiile dacă condițiile o permit”.

Atena este într-o cursă contra cronometru pentru a porni un sector considerat vital pentru economia națiunii și susține introducerea unui pașaport de vaccinare la nivelul UE pentru reluarea călătoriilor și salvarea industriei turismului.

În ciuda reticențelor inițiale, vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că acest pașaport digital ar putea fi gata până la vară. Însă Ursula von der Leyen, președintele Comisiei, a avertizat despre pericolele legale și tehnice, în urma introducerii acestui document.

Unul din cinci greci lucrează în sectorul turistic. Cu tot mai puțini turiști în țară din cauza pandemiei și a restricțiilor de călătorie impuse anul trecut, guvernul grec a declarat că intenționează ca în acest an să atragă cel puțin 50% din cele 31,3 milioane de persoane care au vizitat Grecia înainte de pandemie.

Turiștii din Marea Britanie, se numără printre cei care sunt curtați de Atena, oficialii eleni lăudând desfășurarea campaniei de vaccinare din statul insular.

Ministrul grec a turismului a declarat că, odată ce persoanele în vârstă și persoanele vulnerabile vor fi vaccinate, va începe inocularea angajaților din sectorul turistic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Grecia speră să-și redeschidă granițele pentru turiști, începând cu 14 mai. Condițiile impuse de autoritățile elene