Antena Meniu Search
x

Românii pot merge în Grecia din 15 iunie. Teste aleatorii pentru coronavirus

Grecia îşi deschide graniţele pentru turiştii din România şi alte state ale Uniunii Europene, începând din 15 iunie, fără măsuri de carantină, dar cu teste aleatorii pentru COVID-19.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 16:51

Românii pot merge în Grecia din 15 iunie. Teste aleatorii pentru coronavirus
Românii pot merge în Grecia din 15 iunie. Teste aleatorii pentru coronavirus - Pixabay - foto ilustrativă
  • Peste 1,3 milioane de turişti din România au vizitat Grecia în ultimii ani
  • Grecii vor face teste aleatorii pentru coronavirus turiștilor străini

Grecia va primi turişti din România, Bulgaria şi statele UE cu un profil epidemiologic similar cu cel al Greciei, începând din 15 iunie, fără niciun fel de măsuri de carantină, informează un comunicat de presă al Ambasadei Greciei în România.

În completare, Ministerul grec al Turismului a anunţat care sunt cele 29 de ţări de unde va primi turişti şi a menţionat că în rândul vizitatorilor străini vor fi efectuate, prin sondaj, teste pentru COVID-19.

Statele din această listă sunt: Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Cipru, Israel, Elveţia, Japonia, Malta, Bulgaria, China, Croaţia, Australia, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Albania, Estonia, Lituania, Letonia, Liban, Ungaria, Coreea de Sud, Serbia, Muntenegru, România, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă şi Finlanda.

Începând din 1 iunie vor fi redeschise şi camping-urile şi hotelurile, urmate din 15 iunie de toate spaţiile de cazare a turiştilor. De asemenea, până la finele lunii iunie, zborurile spre Grecia vor ateriza numai la aeroporturile din Atena şi Salonic. Începând din 1 iulie, zborurile din străinatate vor fi reluate pe toate aeroporturile din Grecia.

Citește și:

Vestea vine după ce şi Bulgaria a anunțat eliminarea carantinei de 14 zile pentru majoritatea cetățenilor care tranzitează țara, începând cu 1 iunie.

Altfel spus, din 1 iunie românii pot merge în Bulgaria, iar din 15 iunie o pot tranzita în drumul spre plajele însorite ale Greciei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Românii pot merge în Grecia din 15 iunie. Teste aleatorii pentru coronavirus