Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Grenadele și gloanțele ucid. Nu este un joc video”. Un comedian din Canada şi-a lăsat acasă cei trei copii şi a plecat în Ucraina să lupte împotriva ruşilor

Un tânăr din Canada şi-a luat inima în dinți, a lăsat acasă o familie întreagă şi a plecat voluntar în Ucraina pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi, cot la cot cu soldații ucraineni.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 01.03.2022, 22:23

Anthony Walker locuieşte în Toronto, nu are deloc experiență militară, ba mai mult, în urmă cu trei ani nu i s-a permis să se înroleze în cadrul Armtei Canadiene. Motivația oficialilor a fost atunci că el nu poate fi apt de luptă deoarece suferă de hemofilie. Cu toate acestea el a decis să se alăture acum ucrainenilor în lupta cu soldații lui Putin.

Walker, care este în paralel student şi la Securitate Cibernetică a devenit cunoscut în mediul online datorită clipurilor amuzante pe care le-a postat de-a lungul timpului pe Twitter şi YouTube. A reuşit astfel să adune peste 100.000 de urmăritori pe platformele online, scrie BBC.

S-a transformat peste noapte în voluntar

„Eu și soția mea ne uitam la știrile care veneau din Ucraina, la fotografii, la videoclipuri. Mi-am spus – dacă s-ar întâmpla în Canada aș vrea să ajut”, a povestit bărbatul care este tată a trei copii. Apoi, într-un moment şi-a dat seama că ar trebui să facă ceva pentru a-i ajuta pe ucraineni şi a decis să meargă la război. 

Pe acelaşi subiect

„Noi nu am fi niciodată atacați astfel. Avem acest privilegiu. Nu am legături cu Ucraina. Nu sunt ucrainean. Sunt om. Cred că e un motiv suficient de bun ca să vin aici”, a spus el într-un interviu acordat pentru BBC.

Tânărul este acum la graniț dintre Polonia şi Ucraina, acolo unde oferă ajutor refugiaților. Ulterior el va trece granița în Ucraina şi va călători la Lvov, iar de acolo va ajunge pe front. Tânărul are pregătire în domeniul medical şi deține un certificat de tehnician medical de urgență. Spune că este conştient de pericolul la care se expune, dar vrea să ajute tot mai mulți oameni.  „Grenadele și gloanțele ucid. Nu este un joc video.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » „Grenadele și gloanțele ucid. Nu este un joc video”. Un comedian din Canada şi-a lăsat acasă cei trei copii şi a plecat în Ucraina să lupte împotriva ruşilor