Antena Meniu Search
x

Video Greva de la Hollywood. Actorii se plâng că sunt plătiţi prost şi se tem că Inteligenţa Artificială le va înrăutăţi condiţiile de muncă

Vedetele de la Hollywood au intrat în grevă, pentru prima dată în aproape jumătate de secol. Actorii se plâng că sunt plătiţi prost, în timp ce marile studiouri şi platformele de streaming se îmbogăţesc pe seama lor. Greva este susţinută de toate starurile de la Hollywood.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 22:47

Vezi și

Imediat ce s-a anunţat că începe greva, actorii americani au oprit filmările sau au plecat de la evenimentele publice la care participau. Matt Damon, Eric Roberts şi Emily Blunt erau la Londra, la premiera ultimului lor film, Oppenheimer şi au părăsit covorul roşu pentru a se alătura greviştilor. 

Matt Damon, actor: Trebuie să-i protejăm pe cei care trăiesc de pe o zi pe alta. 26.000 de dolari pe an trebuie să faci doar pentru a avea o asigurare medicală. Este inacceptabil. Trebuie să avem nişte contracte de muncă echitabile. 

Actorii şi scenariştii se plâng de salariile mizere şi se tem de inteligenţa artificială

În total, peste 160.000 de oameni din industrie sunt în grevă. Sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de marile studiouri de producţie şi de platformele de streaming. Se plâng că primesc salarii mizere şi se tem că Inteligenţa Artificială le va înrăutăţi condiţiile de muncă. 

Pe acelaşi subiect

Dawson Bloom, actor: Actorii nu sunt bogaţi, cu excepţia celor din top, adică, 0,001%. Restul nu sunt deloc bogaţi. De fapt, marea majoritate trebuie să aibă, 2,3,4 locuri de muncă pentru un trai decent. 

Greva este susţinută de nume mari de la Hollywood

Greva este susţinută de nume mari de la Hollywood. Printre cei care au semnat pentru grevă se numără Meryl Streep, Mark Ruffalo, Margot Robbie şi Robert Downey Jr. Toţi sunt reprezentaţi de Fran Dresher, cunoscută drept Dădaca, care este preşedinta sindicatului actorilor americani. 

Fran Dresher, preşedinta sindicatului actorilor: Nu avem încotro. Noi suntem victimele aici. Noi suntem exploataţi de o entitate lacomă. Sunt şocată de modul cum suntem trataţi de cei alături de care am lucrat. 

Actorii se alătură astfel scenariştilor de la Hollywood, care sunt de mai multe săptămâni în grevă. Proprietarii marilor studiouri nu fac însă niciun pas în spate. Ba chiar au criticat decizia de a declanşa greva. Potrivit presei americane, Bob Iager, preşedintele Disney, ar fi fost auzit spunând că actorii şi scenariştii se vor întoarce singuri la muncă, după ce vor începe să-şi piardă casele pentru că nu vor mai avea cu ce să-şi plătească ratele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Greva de la Hollywood. Actorii se plâng că sunt plătiţi prost şi se tem că Inteligenţa Artificială le va înrăutăţi condiţiile de muncă