Antena Meniu Search
x

Grevă în Polonia. Femeile cer guvernului să renunţe la legea care interzice avorturile

Se face o săptămână de când femeile protestează în Polonia! Acestea au intrat în grevă naţională şi au cerut guvernului să renunţe la legea care interzice avorturile chiar şi când există dovezi că fătul are afecţiuni medicale severe.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 11:28

Vezi și
  • Şi la Roma, femeile s-au alăturat protestului.
  • Ele au pus trandafiri la porțile Ambasadei Polone.

În semn de solidaritate cu polonezele, oameni din mai multe ţări europene au ieşit în stradă.

Mii de persoane au ieşit din nou pe străzile din capitala Poloniei, dar şi din alte oraşe. Mai mult de atât, angajatele au decis să răspundă apelului unei organizaţii de apărare a drepturilor femeilor şi să facă grevă. Femeile sunt revoltate din cauza deciziei de interzice a avortului chiar şi în caz de malformaţii grave ale fătului.

Sute de persoane s-au adunat miercuri seară în capitala portugheză, Lisabona, pentru a-și manifesta solidaritatea faţă de femeile din Polonia.

Şi la Roma, femeile s-au alăturat protestului. Ele au mărșăluit prin centrul capitalei şi au pus trandafiri la porțile Ambasadei Polone.

Dacă intră în vigoare controversata lege, întreruperea unei sarcini va fi posibilă doar atunci când este rezultatul unui incest sau a unui viol.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Grevă în Polonia. Femeile cer guvernului să renunţe la legea care interzice avorturile