Antena Meniu Search
x

Guvernul de la Chișinău cere Parlamentului să declare stare de urgență

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, joi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că a decis să ceară aprobarea Parlamentului pentru declararea stării de urgență, în contextul declanșării atacului rusesc în Ucraina.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.02.2022, 10:31

Guvernul de la Chișinău cere Parlamentului să declare stare de urgență - Profimedia

Guvernul va cere Parlamentului introducerea stării de urgență, în contextul situației din Ucraina. Anunțul a fost făcut de șefa statului, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Maia Sandu a anunțat că tot astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale pentru a întreprinde un șir de acțiuni necesare pentru gestionarea acestei crize și provocărilor umanitare.

„Guvernul va cere, astăzi, Parlamentului să declare stare de urgență”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a adăugat că astăzi va fi convocată și ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. „Va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale pentru a întreprinde un șir de acțiuni necesare pentru gestionarea acestei crize și a provocărilor umanitare”, a precizat Sandu.

Reamintim că în această dimineață, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei acțiuni militare în Ucraina. La scurt timp, presa internațională a relatat că au fost auzite explozii în mai multe orașe, inclusiv lângă capitala Kiev. SUA condamnă atacul “neprovocat și nejustificat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Guvernul de la Chișinău cere Parlamentului să declare stare de urgență