Antena Meniu Search
x

Atac aerian al Israelului asupra unei tabere de refugiaţi din Rafah. Cel puţin 35 de persoane au murit

Război Israel - Hamas. Pentru prima dată în ultimele luni, sirenele au sunat iar în oraşul Tel Aviv şi în centrul ţării. Oamenii s-au grăbit către adăposturi, după ce gruparea Hamas a lansat opt rachete din oraşul Rafah, aflat în sudul Fâşiei Gaza.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 14:09

Armata israeliană a anunţat, însă, ca majoritatea au fost interceptate la timp. La câteva ore distanţă, o tabără de refugiaţi din Rafah a devenit ţinta unui atac aerian. Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi doi oficiali Hamas. Israelul a declarat că, de fapt, voia să lovească o aşezare a organizaţiei teroriste şi urmează acum să revizuiască atacul. Momentul vine la scurt timp după ce Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat Israelului să înceteze imediat ofensiva în oraşul sudic.

Premierul Benjamin Netanyahu îşi convoca cabinetul de război în cursul zilei de duminică pentru a discuta despre continuarea operaţiunilor în Rafah. Israelul susţine că decizia instanţei ONU lasă loc pentru o anumită acţiune militară acolo.

Într-un comunicat pe Telegram, Brigăzile al-Qassam ale Hamas au declarat că rachetele au fost lansate ca răspuns la "masacrele sioniste împotriva civililor". Rafah este situat la aproximativ 100 km la sud de Tel Aviv.

Vezi și

Israelul afirmă că doreşte să elimine luptătorii Hamas ascunşi în Rafah şi să salveze ostaticii despre care spune că sunt ţinuţi în zonă, dar asaltul său a agravat situaţia dificilă a civililor şi a provocat un protest internaţional.

Pe acelaşi subiect

35 de morţi în Rafah

Duminică, atacurile israeliene s-au soldat cu moartea a cel puţin cinci palestinieni în Rafah, potrivit serviciilor medicale locale. Ministerul Sănătăţii din Gaza a identificat morţii ca fiind civili. Tancurile israeliene au sondat marginile oraşului Rafah, în apropiere de punctul de trecere din Gaza în Egipt, şi au intrat în unele dintre cartierele sale estice, spun locuitorii, dar nu au intrat încă în forţă în oraş de la începutul operaţiunilor în oraş în această lună.

Ministrul israelian al cabinetului de război Benny Gantz a declarat că rachetele lansate din Rafah "dovedesc că (Forţele de Apărare ale Israelului) trebuie să opereze în fiecare loc din care Hamas încă acţionează".

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a avut o evaluare operaţională la Rafah, unde a fost informat cu privire la "operaţiunile trupelor deasupra şi sub pământ, precum şi la aprofundarea operaţiunilor în zone suplimentare cu scopul de a dezmembra batalioanele Hamas", a precizat biroul său într-un comunicat.

Aproape 36.000 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Israelul a lansat operaţiunea după ce militanţii conduşi de Hamas au atacat comunităţile din sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi luând peste 250 de ostatici, potrivit bilanţului israelian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » Atac aerian al Israelului asupra unei tabere de refugiaţi din Rafah. Cel puţin 35 de persoane au murit