Antena Meniu Search
x

Hayat Boumeddiene, cea mai căutată femeie din lume

Hayat Boumeddiene, soţia lui Amedy Coulibaly, este căutată de autorităţile din lume, după ce au apărut informaţii potrivit cărora aceasta a părăsit teritoriul Franţei şi s-ar afla în Turcia sau Siria

Hayat Boumeddiene, soţia lui Amedy Coulibaly, este căutată de autorităţile din lume, după ce au apărut informaţii potrivit cărora aceasta a părăsit teritoriul Franţei şi s-ar afla în Turcia sau Siria

Hayat Boumeddiene şi Amedy Coulibaly au locuit într-un apartament situat deasupra unui restaurant indian aproximativ cinci ani, potrivit unui vecin care vrea să-şi păstreze anonimatul, informează CNN.

Hayat Boumeddiene era originară din Villiers-sur-Marne, Franţa, şi mai avea şase fraţi. Mama ei a murit când aceasta avea 8 ani, iar ea şi unii dintre fraţi au fost daţi în îngrijirea statului.

Conform Le Parisien, femeia ”s-a căsătorit religios” cu Amedy Coulibaly în 2009. Anul următor, Amedy Coulibaly şi Cherif Kouachi au fost implicaţi în tentativa de eliberare a unui algerian care era închis pentru atentatele de la metrou din 1995.

”Se pare că partenera lui Cherif Kouachi a sunat-o de peste 500 de ori pe Hayat Boumeddiene, ceea ce confirmă legătura dintre cupluri”, a declarat procurorul Francois Moulins.

Se pare însă că Hayat Boumeddiene nu se afla pe teritoriul Franţei la momentul comiterii atentatelor. Hayat Boumeddiene a trecut prin Turcia, însă nu a fost arestată de către autorităţile de la Ankara "în lipsa unor informaţii din partea Parisului", a declarat o sursă turcă, citată de AFP.

"Ea a intrat în Turcia pe 2 ianuarie (...). Noi credem că ea a fost la Urfa (sud-est) o săptămână mai târziu, însă nu avem dovezi. În prezent, suspecta se află probabil în Siria", a declarat sursa citată, menţionând că tânăra avea un bilet de avion pentru cursa Madrid-Istanbul.

Potrivit acestei surse, autorităţile turce nu au arestat-o pe Hayat Boumeddiene, deoarece nu au fost informate de către autorităţile franceze privind "caracterul periculos" al acesteia.

"Nu a avut loc niciun schimb de informaţii care ne-ar fi permis să împiedicăm (intrarea ei în Turcia)", a adăugat această sursă din domeniul securităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Hayat Boumeddiene, cea mai căutată femeie din lume