Antena Meniu Search
x

Video Iadul pe pământ în nordul Italiei, după ce a plouat neîntrerupt două zile. Nu au mai fost precipitaţii atât de puternice de aproape 300 de ani

Doi oameni au murit în Italia, după ce a plouat neîntrerupt timp de 48 de ore în nordul ţării. În unele zone nu au fost precipitaţiile atât de puternice de aproape 300 de ani. Râurile s-au umflat şi sute de localnici au fost evacuaţi. Prefectul din Emiglia Romana a cerut decretarea stării de urgenţă. 

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 21:26

Vezi și

Cele mai afectate de inundaţii sunt oraşele Bologna şi Ravenna şi zonele din jurul lor. Nivelul râului Po, cel mai mare din Italia, a crescut cu un metru şi jumătate în 24 de ore în zonă. S-au rupt poduri, au fost anulate trenuri, porţiuni de autostradă au fost închise. 

"Râul este foarte umflat, este un record şi provoacă inundaţii. Aici suntem în zona Borgo, pe via Cimatti. Toate maşinile astea vor trebui aruncate." 

Operaţiuni de salvare pe bandă rulantă

Mulţi şoferi au fost salvaţi din maşini. Celor care au case cu etaj, li s-a recomandat să se refugieze la înalţime. În jur de 450 de oameni au fost evacuaţi, unii ca măsură de precauţie.

Pe acelaşi subiect

"Totul este inundat. Apa este deja în casă. Am fost avertizaţi pe la 3 şi jumătate. Am plecat rapid, imediat, într-un sfert de oră. Şi m-am întors pentru că soţia mea a intrat în panică şi şi-a amintit că are de luat medicamentele." 

''Am un restaurant aici. Am primit un mesaj pe telefon şi pe urmă m-au sunat, că vine apă din toate părţile."

În unele zone ploile au încetat, dar codul roşu de inundaţii rămâne valabil până mâine. Preşedintele Sergio Mattarella a transmis că va susţine regiunile afectate şi le-a mulţumit voluntarilor care s-au implicat în operaţiunile de salvare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Iadul pe pământ în nordul Italiei, după ce a plouat neîntrerupt două zile. Nu au mai fost precipitaţii atât de puternice de aproape 300 de ani