Antena Meniu Search
x
LIVE

Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. "Punctul culminant al contraofensivei va depinde de ajutorul occidental" - ISW

Război în Ucraina. Apropierea iernii nu va opri neapărat înaintarea trupelor ucrainene în contraofensiva lor, arată Institutul pentru Studiul Războiului în evaluarea sa din 23 septembrie. "Deşi condiţiile meteorologice de sezon pot încetini mişcările terestre şi pot complica logistica, acestea nu vor opri definitiv operaţiunile ucrainene de contraofensivă", scrie ISW.

De Veronica Micu la 25.09.2023, 19:17
Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. "Punctul culminant al contraofensivei va depinde de ajutorul occidental" - ISW - Twitter

Organizaţia americană îşi bazează concluziile pe un interviu acordat la 23 septembrie pentru CNN de generalul Oleksandr Tarnavski, care comandă trupele ucrainene în regiunile Zaporijie şi Doneţk.

El a declarat că iarna nu va perturba prea mult contraofensiva, întrucât forţele ucrainene avansează pe jos şi nu cu vehicule. Generalul a reiterat că se aşteaptă la un avans major al Ucrainei odată ce forţele sale vor ajunge la Tokmak.

Potrivit ISW, condiţiile meteorologice nu vor fi un factor decisiv în succesul contraofensivei. "Mai degrabă, punctul culminant al contraofensivei ucrainene va depinde de echilibrul dintre forţele ruseşti şi ucrainene, precum şi de ajutorul occidental acordat Ucrainei", consideră ISW.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Institutul pentru Studiul Războiului mai arată că trupele ucrainene continuă să avanseze în vestul regiunii Zaporojie, luptele având loc la periferia satului Novoprokopivka, la 1,5 kilometri sud de Robotîne, sat care a fost recucerit de trupele ucrainene.

Rușii au alertat asupra ''pericolului'' unui nou atac ucrainean asupra Sevastopol

Guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, în Crimeea anexată, a avertizat sâmbătă asupra posibilităţii unui nou atac cu rachete ucrainene asupra oraşului, a doua zi după ce Kievul a lovit cartierul general al flotei ruse de la Marea Neagră, relatează AFP. "Atenţie, pericol de rachetă! Pericol de rachetă!", a avertizat Mihail Razvojaev pe Telegram. "Închideţi bine ferestrele şi nu vă apropiaţi", a adăugat el, cerându-le persoanelor aflate în maşini şi în transportul public să se pună la adăpost. La puţin timp după aceea el a anunţat că "pericolul s-a terminat". Razvojaev a precizat anterior că "fragmente" de rachete au căzut în împrejurimile Sevastopolului.

Kievul a revendicat vineri o "lovitură reuşită" asupra cartierului general al flotei ruse de la Marea Neagră, în Crimeea anexată, care s-a soldat cu cel puţin un dispărut, într-un moment în care Ucraina face eforturi să mute lupta în această peninsulă strategică. Această regiune ucraineană anexată de Moscova în 2014 şi oraşul Sevastopol, unde se află cartierul general al flotei de la Marea Neagră, se află în centrul dispozitivului militar rus pentru invadarea Ucrainei, asigurând aprovizionarea cu trupe care ocupă sudul Ucrainei şi lansând lovituri de rachetă de pe mare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. "Punctul culminant al contraofensivei va depinde de ajutorul occidental" - ISW