Antena Meniu Search
x

Ucrainenii anunţă că au recucerit două sate de lângă Bahmut, dar ruşii le contestă. De ce sunt importante Andriivka şi Klishchiivka

Război în Ucraina. Ucrainenii susţin că au recucerit în ultimele zile două sate de pe frontul de est. Ruşii le contestă însă şi spun că cele două sate de pe flancul sudic al orașului Bahmut, Andriivka şi Klishchiivka, sunt de fapt "în zona grie" şi că au fost complet şterse de pe faţa pământului.  Localităţile în sine nu sunt importante, ci terenul înalt pe care se află, unul esențial pentru contraofensiva ucrainenilor spre Bahmut. 

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 13:20

Vezi și

Ucraina a revendicat luni eliberarea a 7 kilometri pătraţi de teritoriu în ultima săptămână în estul şi sudul ţării care se aflau sub controlul forţelor ruse, la mai bine de trei luni luni de la lansarea contraofensivei de către Kiev, relatează Agerpres

Ministrul adjunct al Apărării, Ganna Maliar, a declarat că forţele ucrainene au recucerit doi kilometri pătraţi săptămâna trecută în zona Bahmut, mai ales satele Andriivka şi Klishchiivka. În sud, armata ucraineană a recucerit 5,2 kilometri pătraţi de teritoriu.

Ruşii contestă că au pierdut Klishchiivka și Andriivka

"Pe flancul sudic al apărării de la Bahmut, forţele ucrainene continuă să atace în zona Klishchiivka și Andriivka. Trupele ruse țin apărarea în apropierea liniei de cale ferată și nu permit inamicului să pătrundă în ea", scrie bloggerul militar rus Rybar, bine conectat la informaţiile de pe front, în cea mai recentă actualizare. 

Pe acelaşi subiect

În total, de la lansarea contraofensivei, Kievul a anunţat că a eliberat 51 de kilometri pătraţi în jurul Bahmut şi 261,7 de kilometri pătraţi în partea de sud a frontului.

Atac cu drone și rachete al rușilor, noaptea trecută

La rândul lor, forţele aeriene ucrainene au anunţat luni că au doborât 18 drone şi 17 rachete lansate de Rusia în timpul noilor atacuri nocturne împotriva teritoriului ucrainean"Optsprezece drone au fost doborâte" dintr-un total de 24 lansate în direcţia regiunilor Nikolaev şi Odesa (sud), au anunţat forţele aeriene ucrainene pe Telegram. Şaptesprezece rachete de croazieră au fost şi ele distruse, potrivit aceleiaşi surse.

În regiunea Odesa, deasupra căreia au fost doborâte 11 drone, atacul a lovit infrastructura din localitatea Vîlcove situat în Delta Dunării, fără a face victime, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper. În regiunea Nikolaev, resturi de la o dronă doborâtă au provocat un incendiu într-o clădire goală din comuna Snihurivka, fără a provoca victime, potrivit guvernatorului regional Vitali Kim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii anunţă că au recucerit două sate de lângă Bahmut, dar ruşii le contestă. De ce sunt importante Andriivka şi Klishchiivka