Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iarnă ucigașă în Europa! Cele mai multe dintre victimele vremii extreme sunt în Olanda și Germania

Furtuna care a lovit Europa, în ultimele 48 de ore, a fost ucigaşă, la propriu. Cel puțin nouă persoane au murit din cauza vremii extreme.

de Redactia Observator

la 19.01.2018 , 22:06

Furtuna care a lovit Europa, în ultimele 48 de ore, a fost ucigaşă, la propriu. Cel puțin nouă persoane au murit din cauza vremii extreme. O femeie şi bebelusul ei au scăpat cu viaţă ca printr-un miracol, după ce un copac s-a prăbuşit chiar lângă ei. Încălzirea globală există şi nu trebuie ignorată, susţin oamenii de ştiinţă. Ultimii trei ani au fost cei mai calzi din istorie.

Sunt scene de coşmar, suprinse pe aeroportul din Dusseldorf. Lovit de rafale de peste 100 de kilometri pe oră, un avion încearcă să atingă solul. E doar la o secundă de dezastru, când vântul îl aruncă perpendicular pe pistă. În ultima clipă, pilotul redresează aeronava. 

Pe Twitter, sub hashtag-ul "cod roşu", sute de filmări arată violenţa cu care Europa a fost lovită de furtună.

Vezi și

În Utrecht, oamenii abia au putut merge pe stradă, din cauza vântului puternic. Iar în Amsterdam, acest biciclist este luat cu tot cu bicicletă de forţa rafalelor. 

Pe acelaşi subiect

Furtuna care mătură, de ieri, nordul Europei este necruţătoare. Acoperişurile zboară precum foile de carton, iar copacii sunt smulşi din rădăcini. Şi transformaţi în arme mortale.

Acest tir a fost, pur şi simplu, răsturnat de vânt. Germania a suspendat chiar circulaţia trenurilor. 

Marcată de fenomene meteo extreme, această iarnă vine după ultimii cei mai călduroşi trei ani din istoria măsurătorilor. 

Recordul de temperatură este, în continuare, deţinut de anul 2016. S-a întâmplat acest lucru din cauza impactului puternic al fenomenului "El Nino", care a provocat creşterea temperaturilor. 

Ironizată şi ignorată de preşedintele Donald Trump, încălzirea globală a fost pronunţată şi în 2017, susţin oamenii de ştiinţă. Doar în Statele Unite, vremea extremă a provocat  pagube record de 306 miliarde de dolari în anul care a trecut. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Iarnă ucigașă în Europa! Cele mai multe dintre victimele vremii extreme sunt în Olanda și Germania